Vallcalent 65 - 25006 Lleida

722 255 631

Presentació de “Prohibido repetir” amb Gregorio Luri

Aprofitant l’avinentesa de l’inici del curs lectiu, Gregorio Luri conversarà amb Josep Maria Forné sobre l’estat de l’educació amb motiu de la presentació del seu nou llibre “Prohibido repetir” (Rosamerón).

A “Prohibido repetir” es parla de com la docència és cada vegada una professió menys atractiva, que els estudiants s’han convertit en consumidors i els professors en proveïdors de serveis, i que pretenem aconseguir el benestar dels estudiants a costa de l’èxit acadèmic, quan hauria de ser al revés. Mai hi ha hagut més pedagogs, psicopedagogs i terapeutes per metre quadrat. I, no obstant això, no sabem garantir la qualitat dels nostres sistemes educatius. Avui dia, per exemple, la paraula repetició evoca de seguida danys emocionals en el repetidor, ignorant els perjudicis als quals es condemna per a tota la vida a aquells que finalitzen el seu ensenyament obligatori amb dificultats severes a l’hora de comprendre un text mínimament complex.

Aquests són alguns dels molts temes que planteja Gregorio Luri en aquest complet recorregut per tots els aspectes de l’educació. Res es queda fora en aquesta crítica, però alhora optimista obra, perquè l’autor té clar que l’escola no pot sobreviure sense confiança en si mateixa… I aquest és el repte.

Gregorio Luri (Azagra, Navarra, 1955) és considerat un dels majors referents de l’educació a Espanya. Va estudiar magisteri a Pamplona i va cursar la llicenciatura en Ciències de l’Educació i el doctorat en Filosofia a la Universitat de Barcelona. Ha treballat en totes les etapes educatives: primària, secundària i universitat. Columnista habitual en diversos mitjans i amb destacats premis d’educació, ha publicat més d’una vintena d’obres sobre filosofia i educació amb diversos milers d’exemplars venuts.

DATA

Dissabte 14 set. 2024
Finalitzat

HORA

12:30 pm

Localització

La Fatal
c/Vallcalent, 65. 25006, Lleida
Tipus

Organitzador

La Fatal
Codi QR