Vallcalent 65 - 25006 Lleida

722 255 631

Tertúlia – “14 de abril” de Paco Cerdá

Vine a comentar i descobrir “14 de abril” (Libros del Asteroide), una crònica commovedora i extraordinàriament documentada que confirma a Paco Cerdà com una de les veus més sòlides i singulars de la literatura espanyola.

La trama de “14 de abril” s’inicia a Madrid l’any 1931. Un enquadernador a l’atur es dessagna lentament la matinada del dia 14 d’abril. La seva vida s’apaga després d’haver estat ferit en una manifestació que demanava la fi de la monarquia. Així comença aquest relat sobre l’arribada de la Segona República a tots els racons d’Espanya. Una mirada humana que busca tant als grans protagonistes del moment com als anònims participants en aquesta jornada transcendental. Un sol dia en què caben, com en una tragèdia shakespeariana, tots els sentiments: la il·lusió de les masses, la por de la família reial, l’ansietat dels presos, l’ambició pel poder, la lleialtat a unes idees, l’esperança col·lectiva i el dolor de les víctimes. Les minúscules vides oblidades per la Història.

Paco Cerdá (Genovés, 1985) és periodista i escriptor. És autor d “El peón” (Premi Cálamo Llibre de l’Any 2020), “Los últimos” (2017) i “14 de abril” (Llibres de l’Asteroide, 2022), que ha rebut el II Premi de No Ficció Libros del Asteroide. Fundador de La Caja Books, ha treballat deu anys com a reporter en Levante-EMV i col·labora amb El País, la Cadena Ser i Cuadernos Hispanoamericanos. La seva obra ha estat traduïda al francès.

DATA

Dijous 17 ag. 2023
Finalitzat

HORA

7:00 pm

Localització

La Fatal
c/Vallcalent, 65. 25006, Lleida
Tipus

Organitzador

La Fatal
Codi QR