Vallcalent 65 - 25006 Lleida

722 255 631

Presentació de “Amores patológicos” amb Núria Barrios

L’escriptora i traductora Núria Barrios celebra els 25 anys de la publicació del seu primer llibre de relats que porta per títol “Amores patológicos” (Páginas de Espuma), que recentment ha estat tornat a publicar.

L’escriptura de “Amores patológicos” va suscitar en el moment de la seva publicació tants elogis com reaccions escandalitzades davant aquell món apassionat i excessiu, atent a l’exploració del cos com a llenguatge del eros. És sorprenent comprovar com el poder pertorbador de les veus de les dones quan parlen del seu desig continua avui intacte. Decidides al fet que no s’apagui la passió, en aquest estat arrabassat que és el més bell d’una relació, els personatges d’aquest recull de relats acaben desenvolupant patologies amoroses tan grotesques com tendres. Un mateix foc eròtic alimenta la nova edició d’aquesta obra híbrida que narra històries de fetitxisme i solitud, de gelosia i lliurament, de jocs i abismes.

Núria Barrios (Madrid, 1962) és escriptora, traductora i doctora en Filosofia. És autora de les novel·les “Todo arde” i “El alfabeto de los pájaros”; dels llibres de relats “Ocho centímetros”, “Amores patológicosEl zoo sentimental i “Balearia”, i dels llibres de poemes “La luz de la dinamo”, guanyador del Premio Iberoamericano de Poesía Hermanos Machado, “Nostalgia de Odiseo” i “El hilo de agua”, guanyador del Premio Ateneo de Sevilla. El seu assaig “La impostora. Cuaderno de traducción de una escritora” ha guanyat el Premio Málaga de Ensayo. Com a contista és present en nombroses antologies, la més recent: “Tsunami, miradas feministas”. Imparteix classes al màster d’Escriptura Creativa de la Universitat Internacional de València (VIU). És la traductora a l’espanyol del novel·lista irlandès John Banville/Benjamin Black, i les seves últimes traduccions són “Los muertos”, de James Joyce i “Mi nombre es nosotros”, d’Amanda Gorman.

DATA

Dimecres 06 març 2024
Finalitzat

HORA

7:00 pm

Localització

La Fatal
c/Vallcalent, 65. 25006, Lleida
Tipus

Organitzador

La Fatal
Codi QR