Vallcalent 65 - 25006 Lleida

722 255 631

Tertúlia – “Carta d’una desconeguda” d’Stefan Zweig

Si mai has llegit a Stefan Zweig, aquesta és la teva oportunitat i l’excusa perfecta per fer un tastet de la seva narrativa amb “Carta d’una desconeguda” (Viena edicions) / “Carta de una desconocida” (Acantilado), una de les joies més delicades de l’univers narratiu de l’austríac.

En l’esplendor de la Viena del 1900, el prestigiós novel·lista R. –un gran seductor, poc partidari del compromís—rep una carta d’una dona que no coneix. El to apassionat de la carta el fascina i alhora el sorprèn: aquella dona el coneix molt bé i, tanmateix, per a ell la remitent és una perfecta desconeguda.

Stefan Zweig (Viena, 1881 –  Petròpolis, Brasil, 1942). És un dels autors més estimats de la literatura centreeuropea. Nascut en el si d’una família jueva acomodada, va accedir a la universitat i va fer una gran carrera com a escriptor i periodista. Moltes de les seves obres —entre les quals destaquen especialment Carta d’una desconeguda (1922) i Novel·la d’escacs (1941)— van assolir un gran èxit. Amb la irrupció del nazisme, es va exiliar primer a Londres i després a Brasil, on, davant la possibilitat d’un futur dominat pel Tercer Reich, es va suïcidar.

DATA

Dijous 13 jul. 2023
Finalitzat

HORA

7:00 pm

Localització

La Fatal
c/Vallcalent, 65. 25006, Lleida
Tipus

Organitzador

La Fatal
Codi QR