Vallcalent 65 - 25006 Lleida

722 255 631

Presentació del llibre “Causa oberta a la justícia” de Domènech Subirà amb Gonzalo Boye i Simeó Miquel

Amb motiu de la presentació del llibre “Causa oberta a la justícia” (Pagès), l’autor Domènech Subirà, juntament amb els lletrats Gonzalo Boye i Simeó Miquel, conversaran sobre les febleses i debilitats de la justícia actual, amb Pau Juvillà, director de la col·lecció ‘La Guspira’ i Eulàlia Pagès, directora de l’editorial Pagès.

Domènech Subirà és periodista i fa més de 25 anys que el podem escoltar a Catalunya Ràdio. Ha estat guionista de programes com El Suplement, Pasta Gansa, L’Aparador o Diagonal, ha presentat programes culturals i durant més de set anys ha estat corresponsal, primer al Pròxim Orient (2003-2007) i després a l’Amèrica Central (2008-2012). També ha exercit com a redactor d’informatius i enviat especial al Marroc, Irlanda, Nigèria o Paquistán. L’hem escoltat al Matí de Catalunya Ràdio amb Manel Fuentes, Mònica Terribas i Laura Rosel, tractant l’actualitat judicial dels últims anys.

Gonzalo Boye és conegut per ser l’advocat que coordina la defensa internacional dels membres del Govern del president Carles Puigdemont que són a l’exili des del 2017. Boye és advocat especialitzat en Dret Penal i Penal Internacional des del 2003. Des de llavors, ha participat com a advocat en processos judicials de gran impacte mediàtic, com ara el judici per l’atemptat de Madrid de l’11 de març de 2004, el cas 4F, el cas de Luis Bárcenas o el cas d’Edward Snowden. A més, és professor de Dret Processal Penal al Centre d’Estudis del Col·legi d’Advocats de Madrid, assessor del Centre Europeu de Drets Constitucionals i Humans (ECCHR, European Center for Constitutional and Human Rights) de Berlín i del Centre Palestí de Drets Humans de Gaza, i membre de l’equip de litigis estratègics de l’Observatori DESC de Barcelona.  També va ser editor de la revista Mongolia i secretari del consell d’administració de la societat que publica el diari digital “eldiario.es” fins al 2017.

Simeó Miquel és llicenciat en dret per la Universitat de Deusto l’any 1973 i advocat en exercici des d’aleshores. Va exercir a Barcelona fins a l’any 1978, en què es traslladà a Lleida. També va ser professor de Dret Romà a la Universitat de Lleida (UdL). Pertany als col·legis d’advocats de Lleida, Barcelona i Madrid, i ha exercit davant de totes les jurisdiccions de l’estat i davant del Tribunal Europeu dels Drets Humans. Forma part de nombroses associacions professionals i comissions dels col·legis de Lleida i Barcelona.

“Causa oberta a la justícia” desgrana el perquè cal canviar la manera de designar els integrants del govern judicial, amb nou juristes sense embuts que treballen cada dia amb un sistema del qual desconfia un 50% de la població segons les darreres dades de l’Eurobaròmetre.

DATA

Dijous 24 febr. 2022
Finalitzat

HORA

7:00 pm

Localització

La Fatal
c/Vallcalent, 65. 25006, Lleida
Tipus

Organitzador

La Fatal
Codi QR