Vallcalent 65 - 25006 Lleida

722 255 631

Celebrem Jesús Moncada amb el Club Editor, un vermut i un recital

El Club Editor celebra la publicació de les obres de Jesús Moncada, el nou fitxatge del seu fons de catàleg d’autors consagrats en català. Així, per donar la benvinguda al gran escriptor de Mequinensa, us convidem a un vermut que comptarà amb l’exposició de fotografies de Moncada, també incloses a les noves publicacions: Estremida memòria i Històries de la mà esquerra.

A més, durant la trobada podrem gaudir d’un petit recital a manera de tastet d’una de les novetats editorials de Moncada publicades pel Club Editor: Jaume Belló, Alba Reñé i Teresa Ibars llegiran dues Històries de la mà esquerra a l’hora del vermut.

Estremida memòria és una novel·la que s’organitza com una partida de Cluedo a partir d’un fet de sang ocorregut a Mequinensa el 1877. Els sospitosos són quatre homes de la vila. Amb un narrador diferent a cada capítol, el lector té la missió de recompondre el crim. Un joc, entre detectivesc i arqueològic, en el qual aflora la memòria col·lectiva d’un poble. A mesura que la novel·la avança, són totes les dones de Mequinensa que surten del fons d’aquesta memòria, amb els ulls brillants d’angúnia pels seus homes ajusticiats. Amb aires de western i les carlinades de fons, es tracta d’un thriller com n’hi ha pocs en la literatura catalana.

Històries de la mà esquerra és el recull que inaugura l’obra de Moncada. Són contes que celebren la vida d’un món perdut sota l’aigua – sense gota de nostàlgia. Hi ha la Mequinensa dels raiers, miners i pagesos. També la Barcelona en què els tramvies eren reis de carrers i avingudes. Tots els relats contenen la ironia esmolada, la tragèdia crua, la fantasia voraç i el realisme punyent que travessen l’obra de Moncada.

DATA

Dissabte 18 març 2023
Finalitzat

HORA

12:00 pm

Localització

La Fatal
c/Vallcalent, 65. 25006, Lleida

Organitzador

La Fatal
Codi QR