Vallcalent 65 - 25006 Lleida

722 255 631

“Coaching con familias” amb Antoni Giner i Gemma Perez

Presentació del llibre de psicologia educativa i pedagogia “Coaching con familias” (Editorial Sintesis), que comptarà amb la presència dels seus autors, l’Antoni Giner Tarrida i la Gemma Perez Clemente, que conversaran amb l’educadora emocional Rosa Miralles.

Coaching con familias” mira de  donar una visió sistèmica de la configuració de la família, així com de la complexitat de les relacions que cada família té, aportant possibles actuacions per a ajudar-les a millorar les seves situacions quotidianes.  El llibre insisteix en la importància que el professional-coach faci una reflexió d’autoconeixement sobre la seva pròpia família, amb la finalitat de ser eficaç i eficient en les seves intervencions amb les famílies amb les quals treballa. No cal conèixer tan sols les tècniques, sinó saber quan i com utilitzar-les en cada cas, saber que les decisions que pren el professional no estan mediatitzades per la pròpia experiència vital. Segons els autors, no hi ha receptes màgiques, ni manuals d’instruccions, ni fulls de ruta que indiquin com intervenir en cada família. A “Coaching con familias” s’intenten proporcionar elements de reflexió, coneixements i estratègies d’intervenció per a ajudar al coach a ser més competent, alhora que s’aporten casos reals en els quals s’ha intervingut, els resultats dels quals a vegades són molt satisfactoris, i altres no tant.

Antoni Giner Tarrida és tècnic de formació permanent (tutoria, orientació, convivència i inclusió) a l’ICE (UB) i professor associat de la Facultat d’Educació; m’encanta acompanyar en els processos de canvi, individuals o d’equip. La meva mirada està impregnada del model sistèmic. La innovació parteix de la revisió i avaluació i, un cop vist què funciona i detectem les necessitats que necessiten resposta, construïm una possible resposta, diferent a les que es donen ordinàriament, en forma de projecte/metodologia, que implementem experimentalment; és a dir, innovem i busquem formules de millora i, si funcionen i es consoliden, es poden generalitzar a nous contextos. Actualment estic interessat en crear i impulsar (des de l’ICE) projectes d’acompanyament basats en la mentoria i el coaching educatiu per a alumnat, docents, equips directius o famílies, com el Projecte Escolta’m o el projecte I WILL, entre d’altres.


Gemma Pérez Clemente és llicenciada en psicologia. Màster en Psicoteràpia Familiar Sistèmica. Coach acreditada per l’Institut de Ciències de l’Educació de a Universitat de Barcelona i pel Col·legi de psicòlegs de Catalunya. Coordinadora del Postgrau Tutoria i Lideratge de l’ICE de la UB. Assessora d’EAP pel Departament d’Ensenyament. Formadora experta en temes de: Conflictes i mediació. Creixement personal. Gestió emocional. Lideratge. Coaching. Comunicació. Psicoteràpia familiar sistèmica. Coordinadora del Projecte Escolta’m.

DATA

Divendres 20 maig 2022
Finalitzat

HORA

7:00 pm

Localització

La Fatal
c/Vallcalent, 65. 25006, Lleida
Tipus

Organitzador

La Fatal
Codi QR