Vallcalent 65 - 25006 Lleida

722 255 631

Tertúlia – “Crim al bancal” amb Juan Cal

Vine a compartir amb Juan Cal les impressions sobre la seva primera incursió en el gènere de la novel·la negra amb “Crim al bancal” (Pagès editors). Passa una tarda sabent els secrets sobre la investigació (i l’escriptura) d’un cadàver calcinat que trobaran en un bancal els protagonistes d’aquesta història. Serà un crim masclista? Una agressió racista i xenòfoba? Potser tindrà a veure amb la corrupció política? Potser l’escriptor ens en podrà dir alguna cosa… no et perdis aquesta sessió criminal!

A “Crim al bancal”, un periodista veterà i no gaire triomfador i una advocada jove i seductora investiguen la misteriosa aparició d’un cadàver calcinat en un bancal de pomeres al poble de Mascançà. Un thriller intens, trepidant, ple de girs inesperats i de personatges versemblants. Periodisme i ficció, realitat i fantasia, s’apleguen per conformar un univers recognoscible per al lector. L’autor fa servir tota la seva experiència periodística i tot el seu talent literari per endinsar el lector en una trama sòrdida on la corrupció política, la violència i la injustícia tenen el seu contrapunt en un món d’amistat i respecte. Descripcions líriques i submons horribles conviuen en una història en la qual el lector se sentirà atrapat des del primer paràgraf. El ritme és àgil i trepidant. La història no dona treva. És un d’aquells llibres que fan gaudir des de la primera fins a l’última pàgina. Una novel·la negra i social que denuncia la corrupció i els tractes de favor que, durant molts anys, han tingut lloc a les institucions catalanes. El llibre s’inspira en la realitat política de la província de Lleida i el lector podrà trobar paral·lelismes amb alguns dels càrrecs que han ocupat les institucions els darrers anys. 

Juan Cal Sánchez (Pontevedra, 1956) ha dedicat gairebé tota la seva vida professional al periodisme, concretament al diari Segre de Lleida, on ha desenvolupat totes les peces de l’auca: ha estat cap de l’àrea de fotocomposició, cap de redacció, director i finalment director executiu. És autor de tres novel·les en llengua castellana, “El exilio de Mona Lisa”, “Operación Bucéfalo” i “Generación 1974”, publicades amb Editorial Mileno i s’ha estrenat ara en llengua catalana amb el thriller “Crim al bancal”.

DATA

Dijous 10 ag. 2023
Finalitzat

HORA

7:00 pm

Localització

La Fatal
c/Vallcalent, 65. 25006, Lleida
Tipus

Organitzador

La Fatal
Codi QR