Vallcalent 65 - 25006 Lleida

722 255 631

Presentació “De vulnerables a poderosos” amb Jordi Varela

El metge i comunicador Jordi Varela conversarà amb Mateu Huguet sobre la salut i tot allò que fa perillar la vida humana, amb motiu de la publicació del seu darrer llibre que porta per títol “De vulnerables a poderosos” (Angle editorial).

De vulnerables a poderosos” aborda des d’una mirada universal i humanista la llarga lluita dels humans per assolir una bona salut i per evitar tot allò que ha amenaçat la nostra vida. Durant mil·lennis una humanitat molt vulnerable ha hagut d’enfrontar-se a enemics com la pobresa, la fam, la brutícia, les infeccions, la intolerància, la violència, els tractaments mèdics erronis… Dia a dia, any a any, l’esperança de vida global ha anat pujant en menys d’un segle dels 40 als 72 anys actuals. És cert que els factors socials —com les guerres o les desigualtats— hi influeixen, però cal reconèixer que als darrers segles els científics, els metges i els serveis sanitaris han derrotat enemics letals que semblaven invencibles. Com els hem anat superant un a un —gràcies a la sort, a la ciència, a la col·laboració, a la persistència, a les millores tècniques—, és part de la fascinant història de la humanitat i ens impulsa a combatre les desigualtats socials i les amenaces ambientals que nosaltres mateixos hem creat.

Jordi Varela (Santa Coloma de Gramenet 1952) és metge i ha estat directiu de tres hospitals de la xarxa pública catalana, Puigcerdà, Mar i Sant Pau, a més d’haver exercit de consultor i de professor de gestió clínica a ESADE i a la UAB. En el camp professional ha estat fundador i editor del blog «Avenços en gestió clínica» i ha publicat diversos articles i llibres, el darrer dels quals 5 intensitats de provisió per a 1 sanitat més valuosa. En el terreny de la narrativa ha estat autor de quatre novel·les: Projecte KenyaLa nit de Sant Jeroni, www.avisalvador.tresor i Aquell primer de maig.

DATA

Dimarts 11 juny 2024

HORA

7:00 pm

Localització

La Fatal
c/Vallcalent, 65. 25006, Lleida
Tipus

Organitzador

La Fatal
Codi QR