Vallcalent 65 - 25006 Lleida

722 255 631

Tertúlia – “Després de la tempesta” amb Emili Bayo

Amb motiu d’aquesta tertúlia fatal de finals d’estiu, l’escriptor Emili Bayo visitarà la nostra llibreria per parlar i comentar amb vosaltres, els lectors, futurs lectors i curiosos; el seu darrer llibre “Després de la tempesta” (La Magrana).

Després de la tempesta” és una història plena de secrets familiars, amb uns rerefons polític que desencadena una tempesta d’emocions. En la post-Guerra Civil, dos cosins forgen el seu destí creixent com a germans fins que els moviments estudiantils prenen els carrers de Barcelona i certs fets tràgics marcaran les seves vides, que agafaran direccions contràries. Tres històries desemboquen, talment com un riu, en un delta de l’Ebre que ha quedat ben sacsejat després del temporal Glòria. Una casa que guarda la memòria d’un passat feliç. Un vell misantrop dolgut amb la societat, una periodista fugitiva d’un maltractador i una adolescent en conflicte amb el món. Tots tres busquen rescabalar-se del temporal que ha remogut les seves vides. Una història plena de secrets familiars, amb uns rerefons polític que desencadena una tempesta d’emocions.

Emili Bayo (Lleida, 1961). Va cursar estudis de filologia a Lleida, on va col·laborar en la formació de grups literaris i la confecció de revistes. Va treballar de cambrer a Londres, d’ajudant a la biblioteca de l’Estudi General de Lleida, de locutor radiofònic i d’operari de decoració, entre moltes altres ocupacions. Després de viure un any a Barcelona redactant una tesi de llicenciatura, va fruir d’una beca d’investigació en l’aleshores recent fundada UdL i es va doctorar l’any 1990 amb una tesi sobre la poesia espanyola durant el franquisme. Des de llavors ha treballat a l’ensenyament secundari. També ha codirigit durant dos anys les pàgines d’informació literària del diari Segre i ha publicat articles d’opinió, crítica literària i comentari esportiu en diaris i revistes. Escriu novel·les i contes. És soci de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana. Des que va debutar com a novel·lista l’any 1997 amb “Traïdors i covards”, ha publicat “La resta del món” (Premi Ciutat de Mollerussa), “Projecte de felicitat” (Premi per a Projectes de Fundació Enciclopèdia Catalana), “L’edat de les paraules” (Premi Llorenç Villalonga de Novel·la), “Puta pasta” (VI Premi Crims de Tinta), “Més que ràbia” i en castellà “Tan tuyo como tu muerte” i “El mañana sin mí”. També és autor dels reculls de contes “Ampolles mig buides” i “Tot el que et vull dir” i de la novel·la juvenil “Premonicions”.

DATA

Dijous 24 ag. 2023
Finalitzat

HORA

7:00 pm

Localització

La Fatal
c/Vallcalent, 65. 25006, Lleida
Tipus
Codi QR