Vallcalent 65 - 25006 Lleida

722 255 631

Doble presentació: “Memoria organoléptica” de Mariajo Orellana i el poemari “Malva” de Maria Gateu

L’escriptora Mariajo Orellana i la poetessa Maria Gateu conversaran sobre els seus llibres “Memoria Organoléptica” (Distinta Autoediciones Éticas, 2021) i “Malva” (Editorial La Consentida, 2023) i els temes que els envolten i que tenen en comú.

Memoria Organoléptica” és una antologia de set relats de ciència-ficció, terror psicològic i humor negre, en els quals Mariajo Orellana aborda i també purga problemes socials, tant clàssics com actuals, des d’una clara perspectiva de gènere. En les pàgines d’aquesta antologia, Orellana transmuta totes aquestes problemàtiques mencionades amb el sedàs de les invocacions, els extraterrestres, les al·lèrgies o, fins i tot, l’explotació laboral, conformant el seu imaginari. Il·lustrat per Marisa Esteso Brualla. “Memòria organolèptica” destaca per la seva estètica, les seves eleccions lèxiques sense embuts i la seva excel·lent caracterització.

Malva” és el primer poemari de Maria Gateu, un repàs per les seves arrels paternes, pels seus silencis familiars i per la seva pròpia individualitat, reflectida en aquests miralls i transmutada.

Mariajo Orellana es va especialitzar en guió en UOC/Sitges Fest i ha estat periodista, hostessa aeronàutica i ferroviària, i intèrpret. És redactora de la revista Cintilatio i col·laboradora a la secció de cinema de Ràdio Rosselló (Lleida). Sosté lloguer, gat i plantes impartint classes i tallers d’escriptura. És carn de concert, muntanya, mar i arts marcials.

Maria Gateu és llicenciada en Estudis Literaris (UB) i màster en Periodisme Cultural (UPF). Ha dedicat pràcticament tota la seva carrera professional al periodisme, especialitzant-se en cinema i música. Per això, ha escrit en mitjans locals i estatals, i actualment comparteix la seva veu amb els oients de Ràdio Rosselló.

DATA

Divendres 24 maig 2024

HORA

7:00 pm

Localització

La Fatal
c/Vallcalent, 65. 25006, Lleida

Organitzador

La Fatal
Codi QR