Vallcalent 65 - 25006 Lleida

722 255 631

Presentació de “El metall i els turons” amb Eduard Roure

El professor i escriptor lleidatà Eduard Roure presenta la seva novel·la “El metall i els turons”, guanyadora el 2023 del premi Valldaura-Memorial Pere Calders, que promou anualment l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

El metall i els turons” és una faula moderna que es disfressa de thriller o de western, en què plana l’ombra allargada dels abusos i la corrupció humana sobre uns pocs éssers que miren de mantenir la petita quota de dignitat que els permet llevar-se als matins, malgrat la temptació permanent de la claudicació. Un cant a la natura, a l’honradesa i a l’amistat com a dics de contenció contra la por, l’utilitarisme rampant i la sordidesa. Una àmplia zona estèpica, uns turons travessats de corriols, un poble anomenat Puigenllà. Movent-se en aquest marc que bé podria ser qualsevol lloc de la ruralia interior del país —i que ha decidit prendre, a través del seu autor, l’aire suggestiu d’una faula—, hi trobem el Guardià, lliurat a una feina conservacionista i que es mou entre el desencant, la inquietud i un idealisme persistent. També alguns antagonistes, ben aureolats per la terbolesa que pertoca, com el Regidor i el Fuseller, i alguns aliats: el Principiant, la Mestra o l’Hostalera, dedicats a la incerta, callada i vacil·lant empresa de combatre la indignitat del poder.

Eduard Roure (Lleida, 1973) és professor de Secundària de llengua catalana i literatura a l’Institut Manuel de Montsuar de Lleida. Ha publicat el recull de narracions “Les altes balconades” (Pagès, 1999), Premi Les Talúries de narrativa; la novel·la breu “Lligall trobat a la Cabana” (Proa, 2008), finalista del Premi Pere Calders; la novel·la “L’última badia” (Pagès, 2012), premi d’ajut a la creació al millor projecte de novel·la dels Premis Narrativa Lleida; i la novel·la “La nit de les oques” (Viena, 2016), premi Ciutat de Badalona de narrativa. Actualment, col·labora com a articulista al suplement Lectura del diari Segre.

DATA

Dijous 18 abr. 2024
Finalitzat

HORA

7:00 pm

Localització

La Fatal
c/Vallcalent, 65. 25006, Lleida
Tipus

Organitzador

La Fatal
Codi QR