Vallcalent 65 - 25006 Lleida

722 255 631

Curs de poesia – El poeta i el mur: sobre fonaments profunds i identitats fingides

Dirigit per: Àngels Marzo, narradora, poeta i editora.

Quan: Dimarts, 2, 16, 23 i 30 de maig i 6, 13, 20 i 27 de juny de 18.00h a 19.30h. (8 sessions).

L’objectiu fonamental d’aquest curs és abordar dos dels problemes o, millor dit, de les inquietuds que han hagut d’abordar els poetes a l’hora de construir la seva veu lírica en els dos darrers segles. Des que Edgar Alan Poe dinamités algunes de les idees fonamentals sobre el poema i, de retruc, la poesia, en el text teòric que acompanya el seu magnífic “El corb”, el càlcul de les estructures poemàtiques (per dir-ho amb les paraules de Joan Margarit) ha estat determinat a l’hora de posar en marxa els mecanismes que sustenten la bastida del text.

De la mà d’aquesta nova concepció, i amb la voluntat de dinamitar la bastida de la sinceritat poètica, agafa potència i embranzida una idea nova: la del poeta com a fingidor, artífex del desdoblament i l’assumpció de múltiples personalitats a la manera de Fernando Pessoa.

Al llarg de les sessions del curs, anirem destriant les línies mestres d’aquesta nova manera de concebre el fet poètic deixant que ens acompanyin i ens il·lustrin alguns dels seus representants principals; serà a partir de les severs reflexions, però sobretot a través de la lectura d’alguns dels seus textos més paradigmàtics, que mirarem d’esbrinar quins son els mecanismes que entren en joc a l’hora de compondre el text, quines trampes i artificis sustenten el poema. Indagarem, en definitiva,  sobre les mentides que oculten els versos per poder respondre’ns el perquè ens les creiem, en els creiem.

Preu: 170 €

Places: 12

Àngels Marzo Torres (Caldes de Montbui, 1977) és poeta, narradora, traductora, crítica literària i editora. 

Amb El rastre nival, distingit amb el Premi de la Crítica Serra d’Or 2023, Àngels Marzo s’ha consolidat com una de les veus més sòlides i personals de la poesia catalana contemporània.

El seu primer poemari, Les grues, va ser premiat amb el XIX Premi de poesia «Les talúries» el 2009. El seu segon volum de poemes, Saba bruta, va rebre el XVII Premi de poesia Màrius Torres el 2012. El seu tercer llibre, Buscant Quios, va rebre el Premi de poesia Joan Teixidor el juny de 2013. 

Actualment co-dirigeix la col·lecció de poesia de Pagès editors i col·labora amb el diari Segre.

DATA

Dimarts 02 maig 2023 - Dimarts 27 juny 2023
Finalitzat

HORA

6:00 pm

Preu

170€

Localització

La Fatal
c/Vallcalent, 65. 25006, Lleida
Tipus
Codi QR