Vallcalent 65 - 25006 Lleida

722 255 631

Tertúlia – “El retrat de matrimoni” de Maggie O’Farrell

Tant si l’has llegit com si no, com si et vas llegir “Hamnet” en el seu moment i et va captivar la prosa de Maggie O’Farrell, des de La Fatal et convidem a venir a la tertúlia sobre el seu darrer llibre “El retrat de matrimoni” (L’altra editorial) / “El retrato de casada” (Libros del Asteroide).

Plena de l’esperit i de l’energia d’O’Farrell, “El retrat de matrimoni ens transporta a la Itàlia del segle XVI. La Lucrezia, tercera filla del poderós duc de Mèdici, és una noia discreta i independent que creix feliç a l’ombra dels seus germans, lliure per observar els tresors de palau, explorar els passadissos secrets i espiar feines i converses clandestines. Li agrada aprendre coses, pintar i mirar les musaranyes, i no acaba d’encaixar en el paper de duquessa, ni tampoc en les expectatives de la família. Però quan la seva germana gran, que està promesa amb fill del duc de Ferrara, emmalalteix i es mor, la plàcida existència de la Lucrezia quedarà sacsejada per sempre: amb només quinze anys es veurà arrossegada a una nova vida a Ferrara amb el seu marit, Alfonso, que és un misteri per a ella. El retrat de matrimoni, una novel·la potent i evocadora, explora la fina membrana que separa la vida de la mort, un dels temes centrals de l’obra d’O’Farrell, i ofereix el retrat inoblidable d’una dona molt jove, castigada per ser diferent, que lluita per la seva supervivència.

Maggie O’Farrell (Irlanda del Nord, 1972) és considerada una de les millors escriptores britàniques de la seva generació. És autora de vuit novel·les: “Af­ter You’d Gone” (2000), “My Lover’s Lover” (2002), “La distància que ens separa”, guanyadora del premi Somerset Maugham (Angle Editorial, 2004), “L’estranya desaparició d’Esme Lennox” (La Campana, 2007, L’Altra, 2020), “La mà que prenia la meva” (L’Altra, 2018), guanyadora del Costa Novel Award l’any 2010, “Instructions for a heatwave” (2013), “Aquest deu ser el lloc” (L’Altra, 2017) i “Hamnet” (2020), i d’una obra autobiogràfica molt original, “Visc, i visc, i visc” (L’Altra, 2019). Els seus llibres giren al voltant de les relacions familiars, la pèrdua i el passat, i ha estat traduïda a més de vint països. Viu a Edimburg.

DATA

Dimarts 08 ag. 2023
Finalitzat

HORA

7:00 pm

Localització

La Fatal
c/Vallcalent, 65. 25006, Lleida
Tipus

Organitzador

La Fatal
Codi QR