Vallcalent 65 - 25006 Lleida

722 255 631

Presentació de “Els lleidatans del Barça” amb Antoni Gelonch

Antoni Gelonch presenta el seu nou llibre “Els lleidatans del Barça” (Viena edicions).

Els lleidatans del Barça” és un llibre que neix del cor d’un barcelonista que reuneix, ordena i comparteix les arrels lleidatanes del Club.

Quants lleidatans han jugat al primer equip del Barça des que es va fundar l’entitat el 1899? Carles Puyol i Bojan Krkic segur que són entre els jugadors que han aportat més triomfs i trofeus al Club, però n’hi ha molts d’altres, nascuts a les Terres de Ponent, les comarques del Pirineu i la Franja. En aquest llibre Antoni Gelonch repassa els orígens del Club i fa un recull exhaustiu de tots els jugadors que han estat a les files blaugrana, al primer equip masculí, al femení i en altres seccions, com el bàsquet o l’handbol. En cada cas, en fa un retrat esportiu, que inclou els clubs per on ha passat, el nombre de partits oficials i no oficials que ha jugat, els punts que ha marcat, els títols que ha guanyat… Però Gelonch no es limita als jugadors, sinó que també fa un repàs de diferents personalitats amb arrels lleidatanes que han format o formen part de l’estructura del Club. Així mateix, dona notícia de la munió de penyes barcelonistes que hi ha repartides per tot el territori ponentí, les comarques del Pirineu i la Franja.

Antoni Gelonch (Lleida, 1956). Va fer els estudis de Dret i de Farmàcia a la Universitat de Barcelona, i també ha seguit cursos a les universitats de Grenoble i de Harvard. Ha treballat a l’Administració pública i en empreses multinacionals. Apassionat de l’art i de la reflexió sobre el fet artístic, és director de la Col·lecció Gelonch Viladegut, especialitzada en gravats. És acadèmic d’honor de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Jordi i president dels Cercles del MUHBA i del Museu Frederic Marès de Barcelona. És autor de diverses obres, entre les quals destaquen LuterMirar Rembrandt, Napoleó i la sèrie 100 dones, 100 inspiracions creatives, 100 dones catalanes, i 100 pioneres catalanes. En literatura infantil ha publicat “La història de Lleida explicada a la canalla” i “Llegendes i tradicions de Lleida“.

DATA

Divendres 12 abr. 2024
Finalitzat

HORA

7:00 pm

Localització

La Fatal
c/Vallcalent, 65. 25006, Lleida
Tipus

Organitzador

La Fatal
Codi QR