Vallcalent 65 - 25006 Lleida

722 255 631

Escriure contes literaris

Dirigit per: Àngels Marzo, narradora, poeta i editora.

Quan: Dijous, 4, 18 i 25 de maig i 1, 8, 15, 22 i 29 de juny de 18.00h a 20.00h. (8 sessions).

Deia Julio Cortázar que la novel·la havia de comparar-se amb el cinema de la mateixa manera que, per a ell, un conte era equiparable a la instantània que copsa una màquina de retratar. És a dir, que l’extensió i el desenvolupament seqüencial que li són propis al film entren en conflicte amb la brevetat i la contenció narrativa del relat breu.

Efectivament, l’escriptura de contes literaris demana un exercici de síntesi on tots els elements que l’autor tria per a construir la seva història han d’estar al servei d’aquesta història. En un conte no hi pot faltar ni sobrar res. Els grans narradors de contes saben perfectament l’esforç que suposa no utilitzar el text com a pretext, coneixen de sobres l’impacte que les seves paraules (precisament per l’esforç que implica el triatge), han de tenir en el lector. Un bon conte és com un cop de puny ràpid i àgil que ens deixa noquejats.

Al llarg de les sessions del curs ens atansarem a algun d’aquets grans escriptors i llegirem els seus textos amb la finalitat de desconstruir-los, és a dir, els disseccionarem amb la voluntat de conèixer les estructures compositives que sostenen les històries. O per dir-ho d’una altra manera: desfarem el puzle i el tornarem a muntar un cop tinguem clara la funció de totes les peces. No és un curs teòric, sinó un espai per apoderar-nos dels mecanismes necessaris per escriure un bon conte. I, és clar, a partir de l’exemple ens posarem a escriure. I escriurem, perquè, ben mirat, qui no té alguna cosa a  explicar?

Preu: 170 €

Places: 12

Àngels Marzo Torres (Caldes de Montbui, 1977) és poeta, narradora, traductora, crítica literària i editora. 

Amb El rastre nival, distingit amb el Premi de la Crítica Serra d’Or 2023, Àngels Marzo s’ha consolidat com una de les veus més sòlides i personals de la poesia catalana contemporània.

El seu primer poemari, Les grues, va ser premiat amb el XIX Premi de poesia «Les talúries» el 2009. El seu segon volum de poemes, Saba bruta, va rebre el XVII Premi de poesia Màrius Torres el 2012. El seu tercer llibre, Buscant Quios, va rebre el Premi de poesia Joan Teixidor el juny de 2013. 

Actualment co-dirigeix la col·lecció de poesia de Pagès editors i col·labora amb el diari Segre.

DATA

Dijous 04 maig 2023 - Dijous 29 juny 2023
Finalitzat

HORA

6:00 pm

Preu

170€

Localització

La Fatal
c/Vallcalent, 65. 25006, Lleida
Tipus
Codi QR