Vallcalent 65 - 25006 Lleida

722 255 631

Festa “Seixantisme” amb Marta Vallverdú

“Guatequet” modernista amb la música i els discjòqueis de Natros Sols Selectors amb motiu de la presentació del llibre “Seixantisme. L’esclat cultural català dels 60” (L’Avenç). L’autora, Marta Vallverdú, dialogarà amb Mariona Lladonosa mentre podreu ballar al més pur estil de la dècada dels 60 tot prenent una copeta de vi del Celler L’Olivera.

Seixantisme. L’esclat cultural català dels 60” és un estudi molt documentat, amb bibliografia i un nombre considerable d’entrevistes amb els protagonistes, sobre el moviment general plural i de molta vitalitat de la cultura catalana dels anys 60, que s’incardina amb la lluita de l’antifranquisme i que al mat eix temps suposa l’afirmació de la cultura com a forma definidora de la identitat catalana. Ens parla de la Catalunya dels anys 1960, immersa en un transcendental canvi demogràfic i social, que viu un esclat cultural, estretament vinculat a la lluita antifranquista, que significarà una renovació de la cultura catalana d’un gran abast, i que fa el Seixantisme equiparable al que van significar el Modernisme i el Noucentisme. L’assaig se centra en diversos moviments i fenòmens col·lectius que reflecteixen aquella embranzida, des de la música i la literatura al disseny, l’arquitectura o l’associacionisme, entre d’altres, i es tanca amb una cronologia que els entreteixeix.

Marta Vallverdú i Borràs (Santa Coloma de Gramenet, 1962) ha estat, fins a la seva jubilació recent, professora d’ensenyament mitjà. Doctora en Filologia Catalana per la UB, amb una tesi titulada “Viatges literaris a l’exòtic: Aurora Bertrana, Josep Maria de Sagarra (1918-1938)” que posteriorment va publicar en forma de llibre el 2007 a Publicacions de l’Abadia de Montserrat.

DATA

Dijous 13 abr. 2023
Finalitzat

HORA

6:30 pm
Codi QR