Vallcalent 65 - 25006 Lleida

722 255 631

Presentació de “Fora de focus” amb Cèlia Cernadas

Cèlia Cernadas, periodista de Catalunya Ràdio, ha viatjat a un gran nombre de països per entendre i explicar les realitats del nostre planeta: desigualtat, migracions, crisi climàtica, guerres… D’això i molt ens vindrà a parlar amb motiu de la presentació del seu nou llibre “Fora de focus” (Ara llibres).

Fora de focus” és un llibre a mig camí entre la crònica periodística i la literatura de viatges, en el qual l’autora recupera tot allò que va veure i viure, i el que no va poder explicar, però que li va quedar gravat a la memòria. Històries de gent normal i corrent que l’han ajudat a entendre, de primera mà, les cares, arestes i matisos del món on vivim. Des de cobrir la guerra d’Ucraïna fins a viure la desigualtat social a l’Amèrica Llatina, copsar les cicatrius de conflictes ètnics i religiosos com el de Bòsnia i Herzegovina, percebre el llegat de l’esclavitud i el racisme als EUA, entrar a la presó més famosa -i més infamada- del món, Guantánamo, o veure en primera persona les conseqüències de l’emergència climàtica a la costa del Senegal o a la regió àrtica de Noruega. En aquests viatges ha conegut persones que pateixen, o han patit, les conseqüències d’aquests fenòmens i conflictes. Històries que moltes vegades no acaben apareixent a les cròniques, efectes col·laterals d’un món que canvia acceleradament, vides que han quedat fora del focus.

Cèlia Cernadas (Barcelona 1971) comença la seva trajectòria a Ràdio Sant Cugat a principis dels anys 90, on es familiaritza amb el mitjà. L’any 1997 s’incorpora a Catalunya Ràdio, on ha treballat des de llavors amb diferents parèntesis pel mig. L’any 2009 va viure a Bolívia desenvolupant un projecte de ràdios rurals com a membre del programa Knight International Fellowships de l’International Center for Journalists de Washington, EUA. Ha estat Cap d’Internacional de Catalunya Ràdio en dues etapes i enviada especial a nombrosos països per cobrir eleccions, crisis humanitàries, conflictes o dinàmiques migratòries: des de l’Iraq, Síria, Egipte, Líbia o Israel, fins a Rússia, Mèxic, Kènia, Cuba, Polònia i Hongria, Noruega. Entre 2015 i 2017 va ser corresponsal de Catalunya Ràdio als EUA, amb seu a Washington. Des del 2020 ha posat el focus en el tema migratori, amb cobertures a Lesbos, Samos, Turquia o Senegal. També ha estat enviada especial a la guerra que va esclatar a Ucraïna el 2022. Imparteix classes de periodisme internacional, conferències i tallers.

DATA

Dissabte 02 des. 2023
Finalitzat

HORA

12:30 pm

Localització

La Fatal
c/Vallcalent, 65. 25006, Lleida
Tipus

Organitzador

La Fatal
Codi QR