Vallcalent 65 - 25006 Lleida

722 255 631

Presentació de “I llavors em va dir. Un nou concepte del Tarot” amb la mèdium Amor Estadella i el poeta Oriol Sauleda

Els autors del llibre “I llavors em va dir. Un nou concepte del Tarot” (Edicions Poncianes), l’artista i mèdium Amor Estadella i el poeta Oriol Sauleda, visitaran La Fatal per parlar d’aquest projecte tan original que combina mística, poètica i art.

I llavors em va dir. Un nou concepte del Tarot” és un llibre que sorgeix de la relació d’una mèdium i un poeta. D’Amor Estadella, una dona de vuitanta-sis anys, i un Oriol Sauleda, un jove de vint-i-nou que es troben i parlen. Ella ha estudiat l’art de llegir les cartes del Tarot i l’exerceix des de fa molts anys. D’una manera planera, explica les cartes com un camí vital que tothom recorre, amb fortaleses i impediments, superacions i caigudes. I va teixint una saviesa acumulada que va molt més enllà de les cartes per arribar a tots els racons de la vida, ja que aquestes pàgines són un testimoni de tota l’experiència que ha anat acumulant al llarg de la seva vida.

Amor Estadella Puigvert. Va començar pintant i brodant, més tard va practicar la cartomància i la lectura de les mans. No concep la màgia i l’art en fulls separats, la seva vida és una recerca constant de tot allò que ultrapassa la realitat per tal de trobar resposta a les incògnites personals. S’endinsà en el món cultural dels anys seixanta i setanta i feu amistat amb Brossa i Bauçà, entre altres. Decidí fugir del focus mediàtic i marxar als Pirineus fa més de quaranta anys, per no perdre la seva veritat.

Oriol Sauleda Regada. N’hi diuen poeta. El pols popular del seu vers li permet captivar aquell que l’escolta, amb indiferència dels llibres que té al prestatge. El seu fer és oral no pas perquè ignori l’escriptura o la tradició, sinó perquè la poesia és un doll desbocat que li neix i l’apropa a la veritat dels infants. Té una mirada polièdrica sobre el fet poètic que es veu als seus llibres: “El Paller” (2017), “Llumeneres” (2021) o aquest “I llavors em va dir” (2023).

DATA

Dimarts 27 febr. 2024
Finalitzat

HORA

7:00 pm

Localització

La Fatal
c/Vallcalent, 65. 25006, Lleida
Tipus

Organitzador

La Fatal
Codi QR