Vallcalent 65 - 25006 Lleida

722 255 631

Presentació de “Idiota!” amb Raül Romeva

L’economista, analista, polític i escriptor Raül Romeva presentarà el seu llibre d’assaig en clau d’anàlisis sociopolític sota el títol de “Idiota!” (Pagès editors).

Idiota!” està concebut com un manual amb vocació pràctica per combatre la banalització i la normalització de dinàmiques que empenyen cap a l’antipolítica i l’ascens de l’extrema dreta i dels feixismes en la nostra societat. El llibre explica com una societat respectuosa amb la diversitat, amb la pluralitat, amb el matís, amb la complexitat, és una societat inclusiva, cohesionada, sana, i al mateix temps arracona els extremismes i els empetiteix fins a gairebé anul·lar-los. En canvi, l’absència de respecte ens aboca a una societat simplista, dividida, trencada, excloent. I per tant malalta, en termes democràtics. Romeva ens parla de que la fórmula cap al desastre és senzilla i consisteix a combinar tres ingredients força comuns: el populisme polític, el simplisme comunicatiu i el narcisisme social. Tots tres alimenten l’antipolítica, la qual ens aboca, inevitablement, al neofeixisme social i institucional.

Raül Romeva i Rueda (Madrid, 1971) és economista, doctor en relacions internacionals i en ciències de l’educació i l’esport, escriptor, analista i polític català. Ha escrit prop d’una vintena de llibres, com ara “Esperança i llibertat” (2019), “Des del banc dels acusats” (2019), “Ubuntu: La República del bé comú” (2020), “A l’altra banda del mur. Repensar les presons per millorar la societat” (2022) i el poemari “Pres” (2022).

DATA

Dimarts 28 nov. 2023
Finalitzat

HORA

7:00 pm

Localització

La Fatal
c/Vallcalent, 65. 25006, Lleida
Tipus

Organitzador

La Fatal
Codi QR