Vallcalent 65 - 25006 Lleida

722 255 631

Presentació de “Intocables” amb Albert Llimós

El periodista i escriptor Albert Llimós ens parlarà del seu nou llibre “Intocables” (La Campana), una crònica sobre els diferents casos d’abusos sexuals amb el poder com eina emprada pels victimaris.

Intocables”, que porta per subtítol ‘Quan el poder es transforma en abús’ explica als lectors com al llarg dels darrers sis anys, Albert Llimós ha participat en reportatges d’investigació sobre assetjament, abusos sexuals i de poder. En destaquen els casos de l’exmossèn de Vilobí d’Onyar, l’Aula de Teatre de Lleida (que va derivar en un documental d’Isabel Coixet anomenat “El sostre groc”), l’Institut del Teatre o el cas Benaiges. Al llarg d’aquests anys ha canviat la mirada del periodista, però també de la societat envers aquests temes. En aquest llibre acompanyarem el periodista, l’autor de l’obra, que exerceix com a fil conductor del relat d’aquestes pàgines. És la peça que, a vegades invisible, a vegades palpable, connecta cadascuna de les històries; algunes de les víctimes i que, en alguns casos, parlarà directament amb els assetjadors.

Albert Llimós (Torrefarrera, 1981) és llicenciat en Comunicació Audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona i en periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona. Va començar com a periodista a la Cadena Ser, compaginant les tasques a la televisió local del grup Prisa, Localia, i la feina de periodista esportiu a Ràdio Barcelona. També ha col·laborat a RAC1, Betevé, i la MBC dels Emirats Àrabs. El 2013 aterra al diari Ara per cobrir la informació del Barça, i cinc anys després passa a liderar l’àrea d’investigació del diari, creada el 2018. El 2009 va quedar finalista del Premi Sant Jordi de novel·la amb l’obra La dona que fugia de la boira, el seu primer llibre. El 2022 va publicar la seva segona novel·la, La noia del bar. La tardor de 2022 va rebre el premi Àlex Lliteras per la investigació sobre el Cas Benaiges, on va publicar les pràctiques abusives d’Albert Benaiges.

DATA

Dilluns 11 març 2024
Finalitzat

HORA

7:00 pm

Localització

La Fatal
c/Vallcalent, 65. 25006, Lleida
Tipus

Organitzador

La Fatal
Codi QR