Vallcalent 65 - 25006 Lleida

722 255 631

Presentació de “La democràcia mor al núvol” de Josep Maria Ganyet

Jose Maria Ganyet ens presenta el seu llibre “La democràcia mor al núvol” (La Magrana) en conversa amb la periodista Anna Sàez. L’autor ens parlarà de temes com l’espionatge, les noves tecnologies, la Intel·ligència Artificial i altres temes en debat avui en dia entorn del món de la comunicació, la privacitat i el desenvolupament de la informàtica i la tecnologia.

La democràcia mor al núvol” és un llibre que alerta sobre els perills de l’espionatge a través de les noves tecnologies i la necessitat d’una regulació per protegir els drets individuals dels ciutadans. Podem viure en una societat digital oberta i democràtica i alhora segura per a tothom? Quan estats, grans corporacions, agències de seguretat i cossos policials utilitzen les nostres dades, normalment ho fan en contra nostra i de les nostres llibertats. Fins a quin punt serem capaços de renunciar als nostres drets en nom de la seguretat nacional i del bé comú? L’autor, que és enginyer informàtic i ha estat víctima d’espionatge en l’afer Catalangate, ens introdueix al capitalisme de vigilància de les grans tecnològiques, i ens mostra com ho han aprofitat les agències de seguretat per crear un registre permanent de l’activitat dels ciutadans i les conseqüències que aquests fets tenen per a la democràcia.

Josep Maria Ganyet (Vic, 1965) és enginyer informàtic i empresari. Ha treballat en interacció humana amb els ordinadors en empreses com IBM, Deutsche Bank i Gotomedia, i ha creat empreses en els àmbits del disseny, la comunicació i l’arqueologia. Dirigeix l’agència digital Mortensen, imparteix classes a la Universitat Pompeu Fabra i a la Universitat de Lleida i escriu a La Vanguardia, VIA Empresa, Sàpiens i Cavall Fort. L’any 1998 va escriure el seu primer blog en català medieval.

DATA

Dimarts 09 maig 2023
Finalitzat

HORA

7:00 pm

Localització

La Fatal
c/Vallcalent, 65. 25006, Lleida
Tipus

Organitzador

La Fatal
Codi QR