Vallcalent 65 - 25006 Lleida

722 255 631

Presentació de “La educación cancelada” amb David Rabadà i Xavier Massó

Els escriptors i docents David Rabadà i Xavier Massó, conversaran sobre el llibre “La educación cancelada” i sobre com garantir el coneixement en el sistema educatiu actual.

El coneixement està sent arrencat del nostre sistema educatiu per mitjà d’imposicions i pseudociència. “La educación cancelada” es proposa començar a revertir aquesta situació a través de la reivindicació del Coneixement Poderós. La política educativa es troba davant el mateix escull des de fa dècades. Setze experts en educació estan d’acord, i des de geografies i ideologies diferents, sobre on es troba aquest escull. És més, tots els participants en aquest llibre descriuen com la transmissió de coneixements s’ha devaluat en els nostres centris d’ensenyament en un context que abandona als nostres futurs ciutadans, especialment als més desfavorits. L’ascensor social que era l’educació pública ha mort i l’administració s’obceca a valer-se d’hipòtesis educatives sense aval científic. Benvingut a aquesta proposta que aspira a escombrar, amb l’educació lògica, la demagògia pedagògica. “La educación cancelada” no és una metàfora, és el mirall mateix del declivi del nostre sistema educatiu.

David Rabadà (Barcelona, 1967), paleontòleg i divulgador científic, es va doctorar en Ciències Geològiques en 1995 per la Universitat de Barcelona. Ha rebut diferents premis com els Fundació Eduard Fontseré de ciències (1996), l’esment especial en l’UPC de Ciència-ficció (1999), l’Albert Pérez Bastardas de periodisme científic (2003), el Premi de Natura Ciutat de Valls (1992 i 1995) i el Ciutat de Viladecans de narrativa (2005). Actualment, és professor de Ciències Geològiques, redactor a Catalunya Avantguardista, i responsable de comunicació de Professors de Secundària.

Xavier Massó (Terrassa, 1967) és llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials (1991) per la UAB. Màster en Gestió de Qualitat a l’Empresa (1999) per l’FPC i l’EFQM, Postgrau en auditoria pública (2014) per l’Escola d’Administració Pública de Catalunya (UB). Va iniciar la seva vida professional a l’àmbit privat, per posteriorment (1999) passar a treballar a la UPC fins a l’actualitat, d’on és gerent. A la UPC, ha estat responsable del tercer cicle de la UPC, adjunt a Gerència pels Campus Nord i Terrassa i Director de l’Àrea d’Economia i Serveis.

DATA

Dissabte 04 febr. 2023
Finalitzat

HORA

12:30 pm

Localització

La Fatal
c/Vallcalent, 65. 25006, Lleida
Tipus

Organitzador

La Fatal
Codi QR