Vallcalent 65 - 25006 Lleida

722 255 631

Presentació de “La gran ciclopedia ilustrada” amb Karin du Croo

La il·lustradors i directora d’art Karin du Croo (autora juntament amb Miguel Gallardo,
de “El gran libro de los perros” (2022)), conversarà amb Jaume Barrull i Pau Llop sobre el seu darrer treball, “La gran ciclopedia ilustrada” (Libros del Zorro Rojo).

El llibre, a cavall entre la vinyeta i el diccionari, mostra com el ciclisme, com totes les coses importants d’aquest món, té un llenguatge específic, un argot. Un argot que els aficionats manegen com un codi secret, només per a iniciats, i el domini dels quals revela els anys d’experiència sobre el selló. Són termes sovint metafòrics i sempre singulars que Karin du Croo, apassionada del ciclisme i el dibuix, els pedals i els llapis; ha seleccionat i il·lustrat amb sentit de l’humor. “La gran ciclopedia ilustrada” està destinada a convertir-se en una obra de culte entre els fanàtics de les dues rodes. I també ens descobreix que la bicicleta, gran invent de la humanitat, és més que un enginy mecànic senzill, silenciós i sostenible: és tota una filosofia de vida, una ètica, un mode d’estar en el món. L’autora ofereix en aquest llibre, amb oïda per al llenguatge i mà per al dibuix, alguna cosa més que una declaració d’amor a la bicicleta: una declaració de principis. Però aquesta selecció de veus, a mitja etapa entre el diccionari i l’enciclopèdia, no es limita als termes d’ús comú entre la tribu: també recull termes del registre particular de l’autora, o del seu grupet. El ciclisme i la filologia recreativa poden fer grans coses junts.

Karin du Croo (Barcelona, 1972) és descendent d’una noble família d’hugonots francesos que van haver d’emigrar a Holanda per la persecució religiosa. Llicenciada en Belles Arts pel Massachusetts Institute of Technology (MIT), es va convertir en una artista conceptual de gran renom. Va abandonar l’art quan estava en l’apogeu de la seva carrera per a dedicar-se al món dels audiovisuals. Se’n va anar a treballar a Madrid a un portal d’Internet que cotitzava en l’IBEX mentre feia puzles i macramé (va arribar a ser campiona del seu barri). De tornada a la ciutat comtal, va cursar diversos màsters i postgraus de direcció d’art i altres, fins a ser sòcia de l’estudi d’art digital Nueveojos. Actualment combina la seva passió per la bicicleta i la il·lustració amb grans i prometedors resultats: és la cara oculta de ‘Dibuja y Pedalea’, plataforma activa en les xarxes socials des de 2016.

DATA

Dissabte 18 nov. 2023
Finalitzat

HORA

6:00 pm

Localització

La Fatal
c/Vallcalent, 65. 25006, Lleida
Tipus

Organitzador

La Fatal
Codi QR