Vallcalent 65 - 25006 Lleida

722 255 631

AJORNAT – Presentació de “La llavor sembrada” amb Aureli Argemí

El fundador i president emèrit del CIEMEN, Aureli Argemí, conversarà amb Miquel Pueyo sobre els fets més destacables de la seva vida, amb motiu de la presentació del seu llibre de memòries “La llavor sembrada” (Pòrtic).

La llavor sembrada” narra la trajectòria vital d’Aureli Argemí. Aplega des de la seva etapa com a monjo de Montserrat, on va formar part del grup més inquiet i renovador de l’abadia, que va acompanyar a l’exili l’abat Escarré i va ingressar a la comunitat de Cuixà, fins a la creació del CIEMEN, a favor dels drets de tots els pobles marginats, l’impuls de la Crida i la fundació de la Plataforma pel Dret a Decidir, que va convocar les primeres manifestacions independentistes de masses. La seva ha estat una vida dedicada a la defensa de les llengües i les nacions sense estat, exercint d’home pont imprescindible entre diversos sectors de l’independentisme.

Aureli Argemí (Sabadell, 1936) és història viva de la Catalunya dels segles XX i XXI. El seu tarannà li ha permès, també d’exercir d’home pont imprescindible entre diversos sectors de l’independentisme. La vida d’aquest català universal ha estat dedicada a la defensa de totes les llengües i les nacions sense estat, més enllà de la catalana. L’àmbit internacional és, per tant, un dels que més el defineix. Va cultivar les relacions de la societat civil catalana amb pobles d’arreu del món, començant pels d’Itàlia i França mentre va ser a l’exili (Aosta, Friül, Occitània, Sardenya, Bretanya…) i, ja des de Catalunya, amb molts altres, entre els quals el gallec, el basc, el gal·lès, l’eslovè, l’armeni, el kurd, l’amazic o l’eritreu, tal com relata ell mateix en el llibre.

DATA

Dimecres 27 març 2024
Finalitzat

HORA

7:00 pm

Localització

La Fatal
c/Vallcalent, 65. 25006, Lleida
Tipus

Organitzador

La Fatal
Codi QR