Vallcalent 65 - 25006 Lleida

722 255 631

Dia Nacional dels Trasplantaments – Presentació de “La màquina de la vida” amb el doctor Eduard Prats

El metge especialista en aparell digestiu i l’autor del llibre “La màquina de la vida” (Cossetània), Eduard Prats, parlarà de la seva obra amb els membres de la Fundació Renal Jaume Arnó per celebrar el Dia Nacional dels Trasplantaments.

La màquina de la vida” és una novel·la de ficció que explica com la Cristina Ardevol és una jove psiquiatra que se’n va a Nova York l’any 1957 a la cerca d’una solució per a la malaltia dels ronyons que pateix. Poc abans de marxar coneix, a Barcelona, la Nicole, mare d’un infant amb la síndrome de Down. Arran d’aquesta trobada, mantenen un intercanvi epistolar que perdurarà poc més de tres anys. Al llarg d’aquest temps, la Cristina i la Nicole es confien per carta les vivències més personals, d’on sorgeix una profunda estimació. En paral·lel, la Cristina viu un seguit d’experiències personals i professionals que la portaran a conèixer científics destacats en l’àmbit de les malalties infeccioses, de la reproducció humana i de l’hemodiàlisi. A través d’ells, s’endinsarà en les tortuositats de l’experimentació mèdica i haurà de fer front als problemes ètics que plantegen els avenços de la ciència. Vint anys després, quan elles ja no hi són, la seva filla Raquel decideix fer pública la correspondència que totes dues van mantenir.

Eduard Prats (Barcelona, 1942) És metge especialista en l’aparell digestiu, expert en bioètica i en seguretat clínica. Des de 1974 fins a la jubilació, va treballar a l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus. Durant 24 anys va ser professor associat de Medicina a la Universitat Rovira i Virgili. Interessat en la història de la medicina, l’ètica mèdica i la relació metge-pacient, ha publicat, el 2014, el llibre Medicina, metges i malalts, en companyia de Pere López Bruno. També ha publicat obres de ficció: “Incert camí” (Quorum Llibres, 2016), “El llegat del doctor Elies Can” (Cossetània, 2018), “La màquina de la vida” (Cossetània, 2020) i “La gerra esquerdada” (Cossetània, 2022). Va rebre el premi de Narrativa Breu 2016 del Consell General de Metges de Catalunya amb el text “ARA-TAKE, el precursor”.

DATA

Dimarts 28 març 2023
Finalitzat

HORA

7:00 pm

Localització

La Fatal
c/Vallcalent, 65. 25006, Lleida

Organitzador

La Fatal
Codi QR