Vallcalent 65 - 25006 Lleida

722 255 631

Presentació de “La terra dura” amb Anna Punsoda

L’escriptora i periodista cultural Anna Punsoda ens visitarà per conversar amb la historiadora i també escriptora Teresa Ibars sobre del seu nou llibre “La terra dura” (Pòrtic editorial), ambientada als Plans de Sió, a la Segarra, geografia i paisatge de l’interior de Catalunya.

La terra dura” és un relat sobre un retorn, que és una reconciliació personal i alhora la reivindicació del cor de Catalunya. L’autora torna al paisatge de la seva infantesa, els Plans de Sió, a la comarca de la Segarra. Ho fa d’una manera ben diferent de quan en va marxar. Ha fet net del passat i ha construït la seva pròpia família. Està en condicions de tornar al seu món, arreglar-s’hi una casa amb el marit barceloní i veure-hi créixer els fills. Punsoda prova d’entendre la seva relació amb terra dura, geogràficament central i alhora molt ignorada, que ha donat personalitats com l’escriptor Pedrolo i el pintor Guinovart, però que actualment figura al nostre mapa mental gràcies a la corporació alimentària bonÀrea de Guissona i al contrast entre la gent de sempre i les nombroses famílies d’Ucraïna i del Senegal que s’hi han instal·lat. A través de la recerca històrica, de converses amb veïns i de la vivència directa, Anna Punsoda teixeix un relat molt personal sobre la reconciliació amb un mateix i amb el país com l’única via per poder ser lliure i aportar alguna cosa valuosa al món.

Anna Punsoda (Concabella, 1985) és llicenciada en periodisme per la Universitat Ramon Llull i en filosofia per la Universitat de Barcelona, on també va cursar el màster «Pensament i Estudis Clàssics». La mouen l’escriptura i la comprensió de les relacions personals des de la literatura i la història cultural i espiritual europees. Fa quinze anys que es dedica al periodisme cultural en diversos mitjans, com El País, el diari AraNació Digital, Catalunya Ràdio, RAC1 o El Nacional, on va impulsar el suplement cultural La Llança. Entre els autors que ha traduït de l’alemany destaquen Rilke, Kafka i Panikkar. Amb la seva primera novel·la, Els llits dels altres (Amsterdam, 2018), va guanyar el premi Roc Boronat. Actualment, és editora i col·laboradora de la revista Dialogal.

DATA

Dimecres 20 des. 2023
Finalitzat

HORA

7:00 pm

Localització

La Fatal
c/Vallcalent, 65. 25006, Lleida
Tipus

Organitzador

La Fatal
Codi QR