Vallcalent 65 - 25006 Lleida

722 255 631

Presentació de “La vida feliz de mis jóvenes ricos” amb Luis Antonio de Villena

Luis Antonio de Villena conversarà amb Lorenzo Plana sobre el seu darrer llibre “La vida feliz de mis jóvenes ricos” (editorial Milenio).

La vida feliz de mis jóvenes ricos” és una novel·la breu sobre l’esplendor i la caiguda de la joventut, inevitable oda i inevitable elegia que es donen la mà. Joves dels primers setanta, estudiosos, promiscus, sense aparents problemes, però plens de l’angoixa i els excessos de la mateixa felicitat, que besa, menja la boca i fuig per una sendera fosca. Gombrowicz va dir de la joventut que era “l’única fase acceptable de la vida humana”. El diví tresor que cau tan fàcilment per l’abisme dels excessos, sí, però més encara cau per la cruel enemistat del Temps. El que fuig i res deixa perquè el déu jove passa sense voler el seu ceptre a un altre. Realisme i lirisme. La prosa amb sons de vers i el món amb aromes de sexe lliure i sense etiquetes, mentre la llum es torna al negre sol de la melangia. Una novel·la apassionada i apassionant.

Luis Antonio de Villena (Madrid, 1951) és poeta, narrador, assagista, crític literari i traductor. És sens dubte una de les veus més reconegudes i recognoscibles de la literatura espanyola actual. La seva obra (en vers i en prosa) ha estat traduïda a un gran nombre de llengües, entre elles: alemany, japonès, italià, francès, anglès, portuguès o hongarès. Ha rebut el Premio Nacional de la Crítica (1981) en la modalitat de poesia, el Premio Azorín de novel·la (1995), el Premio Internacional de Melilla de Poesía (1997), el Premio Sonrisa Vertical de narrativa eròtica (1999), el Premio Internacional de Poesía Generación del 27 (2004) o el Premio Internacional de poesía “Viaje al Parnaso” (2007). Des de novembre de 2004 és Doctor Honoris causa per la Universitat de Lilla (França).

DATA

Dimecres 15 maig 2024
Finalitzat

HORA

7:00 pm

Localització

La Fatal
c/Vallcalent, 65. 25006, Lleida
Tipus

Organitzador

La Fatal
Codi QR