Vallcalent 65 - 25006 Lleida

722 255 631

Gemma Lienas presenta “La vida privada de Carmina Massot”

Amb motiu de la presentació de la seva novel·la “La vida privada de Carmina Massot” (Univers Llibres / Harper Collins), el periodista Emili Bayo conversarà amb l’autora Gemma Lienas.

La vida privada de Carmina Massot” és un cant a les dones que a través del seu comportament lliure van començar a obrir portes a les noves generacions. La Carmina és una dona gran, independent, amb caràcter, que estima la vida i viu com vol. Malgrat que és gran no pensa en la mort. Però el metge li comunica que té càncer i que li queda poc temps de vida. Que la poden ajudar i que, com que viu sola, la poden fins i tot ingressar si aquesta és la seva voluntat. La Carmina s’hi nega en rodó i a partir d’aquí farà front com podrà a les seves darreres setmanes de vida. I és aleshores, en el moment de posar en ordre papers, tirar trastos i fer testament, que pensa que podria deixar gravades -ja no té forces per escriure- les seves memòries per a les nebodes. La Carmina les vol sorprendre. No tenen ni idea del que amaga la joventut de la seva tieta. A partir d’aquí comença un seguit de records que gravarà i on deixarà constància d’un gran amor, uns records de joventut de postguerra amb la seva mare vídua i empresària. En definitiva, dibuixa la vida d’una dona determinada a viure en plenitud i amb llibertat, tot i que amb discreció per allunyar-se de les murmuracions. Amb aquest llibre, l’autora recupera de manera immillorable la Barcelona dels anys cinquanta i retrata l’actual, en un viatge perfecte que ens mostra la transformació de la ciutat i la seva gent.

Gemma Lienas (Barcelona, 1951) és escriptora i conferenciant. Ha publicat més de vuitanta títols. Entre els seus llibres per al públic adult destaquen “Una nit, un somni” (2001), “El final del joc” (Premi Ramon Llull 2003), “Atrapada al mirall” (2007) i “Un tresor amagat” (2016). També ha escrit contes, assajos, articles –com els recollits en “Rebels, ni putes ni submises” (2005)–, i té una llarga trajectòria com a autora de narrativa infantil i juvenil a través del seu personatge de la Carlota i els seus diaris. La seva obra ha estat traduïda a onze llengües. Ha treballat sempre en defensa dels drets de les dones. En 2008 va rebre el premi ‘Participando creamos espacios de igualdad’, i l’any 2010, la medalla Francesc Macià al Treball. Ha estat diputada al Parlament de Catalunya, professora i directora d’edicions en diverses editorials. També ha col·laborat amb diferents mitjans de comunicació, premsa escrita, ràdio i TV.

DATA

Dijous 02 juny 2022
Finalitzat

HORA

7:00 pm

Localització

La Fatal
c/Vallcalent, 65. 25006, Lleida

Organitzador

La Fatal
Codi QR