Vallcalent 65 - 25006 Lleida

722 255 631

Presentació de “L’aire de les coses” amb Pep Antoni Roig

Amb motiu de la presentació del seu llibre “L’aire de les coses” (Ara llibres), l’escriptor Pep Antoni Roig conversarà amb el també escriptor i poeta Pere Rovira sobre la figura del recentment difunt Josep Maria Espinàs.

L’aire de les coses” és la trobada entre un mort i un viu. El mort és l’escriptor Josep Maria Espinàs i el viu un altre Josep Maria, però que es diu Pep i és seixanta anys més jove. El primer va morir el 5 de febrer del 2023 després d’una rica i llarga carrera literària, mentre que el segon, aquell vespre, va escriure un obituari a la premsa digital confessant no haver llegit gairebé res d’aquell home de la pipa que coneixia, això sí, per ser l’autor del Cant del Barça, fundar els ‘Setze Jutges’ i publicar durant quatre dècades un article diari a la premsa. “L’aire de les coses” porta per subtítol “L’Espinàs que va néixer el dia que va morir” i narra el descobriment d’un escriptor tan reconegut i únic com poc llegit per les noves generacions. Pep Antoni Roig es rebel·la contra aquest greuge, i a través d’una immersió als prop de cent llibres i milers d’articles publicats per l’Espinàs, es troba de cara amb una lectura que el transformarà, l’ajudarà a entendre’s a ell mateix i crearà també un diàleg permanent entre la Catalunya d’ahir i la d’avui. Una aproximació íntima, personal i sensible a la figura de Josep Maria Espinàs que reivindica el fil que ens lliga i construeix amb qui ha contribuït a construir la història del nostre país. Un país on és normal tot el que fa mig segle semblava extraordinari i on, a la vegada, comença a ser extraordinari tot el que mig segle enrere era ben normal.

Pep Antoni Roig (Barcelona, 1988) és escriptor i fa anys que es dedica al món de la creativitat audiovisual. Actualment, és el director creatiu a Frame CreativeMedia, la productora audiovisual del Grup Les Notícies de Catalunya amb la qual ha creat, escrit i dirigit diversos documentals, campanyes publicitàries i projectes televisius diversos. L’any 2017 va publicar “Abans de la boira”, la seva primera novel·la, i des del 2019 col·labora com a articulista de cultura, gastronomia o opinió a ElNacional.cat.

DATA

Dimecres 13 març 2024
Finalitzat

HORA

7:00 pm

Localització

La Fatal
c/Vallcalent, 65. 25006, Lleida
Tipus

Organitzador

La Fatal
Codi QR