Vallcalent 65 - 25006 Lleida

722 255 631

Presentació del llibre “Las muertes chiquitas” de Mireia Sallarès

L’artista visual i escriptora Mireia Sallarès conversarà amb la periodista cultural Cristina Mongay sobre el seu projecte d’assaig documental “Las muertes chiquitas“, publicat per l’editorial Arcàdia.

Las muertes chiquitas” duu com a subtítol “Un ensayo documental sobre el orgasmo” perquè, a manera de crònica d’un viatge amb una càmera i un rètol lluminós de neó, Mireia Sallarès ens porta una sèrie de testimonis que, al llarg d’un recorregut pel territori mexicà, ens expliquen la seva experiència sobre l’orgasme femení,  portant la vivència íntima al domini públic i fent visible el complex entramat present en tota sexualitat. En aquest llibre no hi ha res d’aliè al plaer, al poder, al dolor, a la violència, a la mort, a la lluita política i al compromís ètic de l’art amb la realitat. Els testimonis de les dones que s’expressen en aquestes pàgines, les veus de les quals es poden sentir amplificades al documental “Las Muertes Chiquitas”, són part de la «vida viscuda» que Mireia Sallarès situa al centre de la seva obra com a acte de resistència davant la injustícia.

Mireia Sallarès (Barcelona, 1973) és artista visual, escriptora, llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona i va estudiar cinema a la New School University i a la Film & Video Arts de Nova York. Viu entre Barcelona i altres ciutats on desenvolupa els seus projectes. La seva obra s’ha presentat en diverses institucions, sales i galeries d’art d’àmbit internacional, que van des de Catalunya a Centreamèrica, Nova York, Moscou o el Regne Unit. Ha exposat i publicat els projectes “Le camion de Zahïa” (2005), “Mi visado de modelo” (2006), “Las sietes cabronas e invisibles de Tepito” (2008), “Las Muertes Chiquitas” (2009), “Se escapó desnuda, un proyecto sobre la verdad” (2012), “Monuments” (2013), “La realidad invocable” (2014), “Literatura de replà” (2014), “Campos de Batalla” (2018), “Kao malo vode na dlanu” (2018) i “Com una mica d’aigua al palmell de la mà” (2019).

DATA

Dijous 03 març 2022
Finalitzat

HORA

7:00 pm

Localització

La Fatal
c/Vallcalent, 65. 25006, Lleida
Tipus

Organitzador

La Fatal
Codi QR