Vallcalent 65 - 25006 Lleida

722 255 631

Presentació de “Les petjades de la memòria” amb Josep Maria Muñoz i Lloret

L’historiador, traductor i editor Josep Maria Muñoz i Lloret conversarà amb Mariona Lladonosa sobre les entrevistes realitzades a diferents escriptors que s’apleguen al llibre recentment publicat “Les petjades de la memòria” (L’Avenç).

Les petjades de la memòria” és un recull de les entrevistes que va fer durant anys per Josep Maria Muñoz a ‘L’Avenç’ que, pel seu interès, extensió i profunditat, han obtingut una notorietat recurrent. Amb una mirada, endins i enfora, feta des de Catalunya, la història i la política, però també la literatura i les arts, hi tenen una presència predominant. La diversitat d’homes i dones entrevistats conforma un conjunt d’experiències viscudes que aporten coneixement i reflexió. Totes elles impliquen un recorregut biogràfic per la trajectòria personal i professional dels entrevistats —en ocasions, han adquirit fins i tot un caire gairebé testamentari—, de manera que l’editor Jorge Herralde ha arribat a preguntar-se “si no les podríem considerar els homenots de Josep Pla del segle XXI”. Aquest llibre n’ofereix una selecció d’onze, triades entre les més sobresortints de les publicades a la revista en els últims anys —uns anys excepcionals en tants sentits, marcats per la crisi, el Procés i la pandèmia. Els onze entrevistats són Núria Sales, Vivian Gornick, Miquel Barceló, Antonio Franco, Carmen Claudín, Bernardo Atxaga, Joan B. Culla, Anne-Marie Thiesse, Andreu Domingo, Ignacio Sánchez-Cuenca i Valentín Roma.

Josep Maria Muñoz i Lloret (Barcelona, 1959) és historiador, traductor i editor. És doctor en Història Contemporània per la Universitat de Barcelona, amb una tesi sobre Jaume Vicens Vives. Ha estat durant prop de vint-i-quatre anys (1999-2023) el director de la revista L’Avenç, una etapa en què ha contribuït a fer-ne una publicació cultural de referència, i de l’editorial del mateix nom, on ha publicat diverses traduccions, d’autors com Balzac, Conrad o Dickens. Col·labora al diari Ara.

DATA

Dimarts 19 març 2024
Finalitzat

HORA

7:00 pm

Localització

La Fatal
c/Vallcalent, 65. 25006, Lleida
Tipus

Organitzador

La Fatal
Codi QR