Vallcalent 65 - 25006 Lleida

722 255 631

Presentació de “L’experiència com a resistència. Lectures de Walter Benjamin” amb Lluís Montull

L’especialista lleidatà en Walter Benjamin, Lluís Montull, conversarà amb el filòsof, docent i escriptor, Ramon Camats; sobre el seu nou “L’experiència com a resistència. Lectures de Walter Benjamin” (Edicions Enoanda).

L’experiència com a resistència. Lectures de Walter Benjamin” planteja com Walter Benjamin va repensar el concepte d’experiència filosòfica a partir de la resistència i el desarrelament. El llibre aprofundeix sobre com la seva obra ofereix eines significatives per entendre el nostre present, cada vegada més a prop del col·lapse. A partir de la lectura de Benjamin, Montull reflexiona sobre qüestions tan diverses com les formes de violència pròpies de l’estat de dret, la memòria democràtica, l’amistat, l’esperança o el significat filosòfic del suïcidi de Walter Benjamin, tan sovint banalitzat i víctima de la idolatria pop.

Lluís Montull (Lleida, 1967) és llicenciat i doctor en filosofia per la Universitat de Barcelona i professor col·laborar de la UOC al Grau de Sociologia i al Màster de Reptes Filosòfics Contemporanis. Actualment, és Director territorial de Justícia, Drets i Memòria a les Terres de l’Ebre. Ha publicat textos sobre Walter Benjamin, memòria històrica i filosofia política en revistes especialitzades i a diferents mitjans de les Terres de Lleida. És autor de “Walter Benjamin: els límits de la democràcia” i coautor de “Portes de la memòria. Deportació dels republicans ampostins als camps nazis”. Aquest projecte de memòria històrica va obtenir el premi Arnau de Vilanova del Col·legi de Doctors i Llicenciats.

DATA

Divendres 20 oct. 2023
Finalitzat

HORA

7:00 pm

Localització

La Fatal
c/Vallcalent, 65. 25006, Lleida
Tipus

Organitzador

La Fatal
Codi QR