Vallcalent 65 - 25006 Lleida

722 255 631

Presentació de “Lilinne i les bombolles de sabó” de Jordi Estrada

Amb motiu de la presentació de la novel·la “Lilinne i les bombolles de sabó” (Edicions de 1984), l’escriptor Vidal Vidal conversarà amb l’autor de l’obra, Jordi Estrada.

La novel·la de “Lilinne i les bombolles de sabó” té lloc durant l’estiu del 1872, quan un escriptor famós en hores baixes i la seva jove neboda passen uns dies de vacances a Banyeres de Luixó, una petita ciutat balneària a tocar del Pirineu català. Al llarg d’aquesta estada, oncle i neboda compartiran converses i situacions que trasbalsaran no solament la plàcida vida local, sinó també la seva pròpia existència. Sobretot la de Caroline, Lilinne per al seu oncle, el novel·lista Gustave Flaubert. Una neboda que, educada i maridada en el marc d’una societat burgesa i aparentment avançada, pren consciència de la seva llibertat i es mostra oberta a experimentar, tot desafiant i transgredint costums, tabús i convencions. Diverses circumstàncies i contratemps ambientals —una gran secada, una estranya passa d’estiu i uns crims esgarrifosos— contribuiran a convertir aquesta història de sentiments i idees enfrontades en un relat farcit d’infortunis, interessos ocults i fosques obsessions.

Jordi Estrada (Manresa, 1958) és llicenciat en Filologia Catalana i Italiana. Col·labora periòdicament al diari Regió7 i és redactor de la revista El Pou de la gallina. Ha traduït diverses obres de l’italià i és autor de la novel·la Rius paral·lels (2010), guardonada amb el Premi Amat-Piniella l’any 2012. També ha participat en els reculls De tot cor (2012) i Tot és possible (2014), del col·lectiu Narradors Centrals, així com en les obres Que Déu ens agafi confessats (2018) i Dies de roses i vi (2021), del col·lectiu Lola Palau.

DATA

Dissabte 28 maig 2022
Finalitzat

HORA

12:00 am

Localització

La Fatal
c/Vallcalent, 65. 25006, Lleida
Tipus

Organitzador

La Fatal
Codi QR