Vallcalent 65 - 25006 Lleida

722 255 631

Presentació de “Lleida secreta” amb Josep Tort i Jordi V. Pou

L’historiador Josep Tort i el fotògraf Jordi V. Pou presentaran el seu nou llibre en conjunt “Lleida secreta” (Viena edicions) i ens descobriran curiositats i històries amagades de la nostra ciutat.

A “Lleida secreta” us endinsareu en un viatge als detalls més desconeguts i sorprenents d’aquest municipi capital de província. Que Lleida sorprèn. No és un eslògan, sinó una veritat que sobta lleidatans encuriosits i forans tafaners, i que demostra que és una ciutat que coneixem molt poc, que cal descobrir i ensenyar. Les pàgines d’aquest llibre us mostraran alguns dels detalls més sorprenents de la ciutat, aquells que no surten a les guies, però que amaguen una part de la història de Lleida. El lector hi trobarà anècdotes, misteris i curiositats sobre el patrimoni de la ciutat, des del call jueu de la ciutat, la Cuirassa, fins al pas de George Orwell per l’Hospital de Santa Maria. Tot plegat, a través d’un recorregut visual ple de sorpreses, amb les fotografies de Jordi V. Pou.

Josep Tort Bardolet (Manlleu, 1962) és lleidatà d’adopció i devoció des del 1973, és historiador i activista cultural. Durant molts anys va compaginar els estudis i la feina amb la música en diferents orquestres i grups. Al llarg de la seva carrera professional, s’ha anat especialitzant en la gestió i la difusió del patrimoni, amb càrrecs com el de director del Consorci del Turó de la Seu Vella de Lleida (2009-2015). Col·laborador habitual de la ràdio i la premsa escrita i professor universitari durant alguns cursos, ha publicat tres llibres i molts articles relacionats amb la història i la tradició locals. Actualment, també és president de l’Associació d’Amics de la Unesco a Lleida i membre actiu d’altres entitats i ONGD.

Jordi V. Pou (Lleida, 1968) es dedica professionalment a la fotografia des dels anys noranta i treballa en àmbits molt diversos, des de la fotografia de premsa i documental fins a la docència, sense oblidar mai el treball més creatiu. La seva obra forma part de col·leccions privades i públiques, entre les quals destaquen la Col·lecció Nacional de Fotografia de la Generalitat de Catalunya i el fons d’art de l’Ajuntament de Lleida. El seu treball s’ha pogut veure nacionalment i internacionalment en exposicions individuals i col·lectives.

DATA

Dimarts 26 set. 2023
Finalitzat

HORA

7:00 pm

Localització

La Fatal
c/Vallcalent, 65. 25006, Lleida
Tipus

Organitzador

La Fatal
Codi QR