Vallcalent 65 - 25006 Lleida

722 255 631

Presentació de “Llibertat incondicional” amb David Casassas

Presentació del llibre “Llibertat incondicional. La renda bàsica en la revolució democràtica” (Tigre de paper / Paidós) amb el seu autor, David Casassas.

Llibertat incondicional” és una crida a la reflexió sobre l’economia i la sociologia del treball i l’esforç. En aquest llibre, l’autor exposa els dispositius dels quals podem valer-nos per a fer del món del treball, remunerat o no, un lloc compatible amb la llibertat i la dignitat humanes. L’assignació d’una renda bàsica incondicional pot actuar a manera de far per a conquistar, avui, majors nivells de llibertat individual i col·lectiva. El gir neoliberal del capitalisme ha suposat un aprofundiment de la dinàmica desposseïdora d’aquest sistema. Per si no fos prou, ens trobem davant una nova sacsejada, vinculada al desenvolupament tecnològic, que amenaça amb la destrucció de milions de llocs de treball. Així, manca de sentit lligar la supervivència de la gent exclusivament a una ocupació cada vegada més escassa i més precària. A “Llibertat incondicional”, se’ns donen pistes per a fer de les grans transformacions que estem vivint una oportunitat per a prendre el control de les nostres vides. Perquè la renda bàsica suggereix que la nostra existència no està en venda, que hi ha importants línies vermelles que no haurien de ser creuades.

David Casassas és professor de teoria social i política a la Universitat de Barcelona, on imparteix assignatures d’Introducció a la Sociologia, Sociologia Econòmica i Moviments Socials. Ha estat investigador a la Universitat Catòlica de Lovaina, a la Universitat d’Oxford i a la Universitat Autònoma de Barcelona. Així mateix, ha estat secretari de la Basic Income Earth Network (BÉ) i forma part del Consell Assessor Internacional d’aquesta organització. Vicepresident de la Xarxa Renda Bàsica, és també membre del Consell de Redacció de la revista Sense Permís i de la Junta Directiva de l’Observatori dels Drets Econòmics, Socials i Culturals (DESC). És autor de “La ciudad en llamas. La vigencia del republicanismo comercial de Adam Smith” (Montesinos, 2010) i editor de “Revertir el guión. Trabajos, derechos y libertad” (Los Libros de la Catarata, 2016)) i, juntament amb Daniel Raventós, de “La renta básica en la era de las grandes desigualdades” (Montesinos, 2011).

DATA

Dissabte 18 juny 2022
Finalitzat

HORA

12:00 am

Localització

La Fatal
c/Vallcalent, 65. 25006, Lleida
Tipus

Organitzador

La Fatal
Codi QR