Vallcalent 65 - 25006 Lleida

722 255 631

Presentació de “Lo mig del món” amb Roser Vernet

Amb motiu de la presentació del seu primer llibre “Lo mig del món” (Club editor), la filòloga, activista i escriptora Roser Vernet conversarà amb la també escriptora Teresa Ibars sobre els temes que envolten la novel·la.

Lo mig del món” explora un microcosmos. Qui l’explica el coneix pam a pam: perquè l’ha viscut, se n’ha exiliat i hi ha tornat. El seu pensament arrela amb la força de qui sap totes les cares d’un territori, i el llegeix. El llibre respon a una pregunta: ¿quin vincle tens amb el lloc on vius? És un vincle tan important, complex i emotiu com el que lliga els membres d’una família. S’hi juga la nostra capacitat de ser persones o plaga, habitants benèfics o nocius. Per a Roser Vernet aquest lloc és el Priorat. On s’espera la pluja, que és poca. On els governs furten l’aigua dels rius. I on la lluita per la terra fa imaginar noves maneres d’habitar el món —les úniques que valdran a partir d’ara.

Roser Vernet (El Masroig, 1955) és filòloga i activista cultural i social catalana. S’inicia en l’activisme en les reunions de joves del Priorat i les terres de l’Ebre al voltant de la lluita antinuclear els darrers anys del franquisme. Després s’integra al Front Nacional de Catalunya i de 1977 a 1984 ha d’exiliar-se a París, Bèlgica i la Catalunya Nord. Al llarg dels anys ha participat en diferents entitats i plataformes de defensa del territori, especialment en la Plataforma en Defensa del Priorat. Des del 2008 és coordinadora de l’Associació Prioritat, entitat que aglutina el teixit sociocultural i econòmic del Priorat al voltant dels valors del paisatge cultural agrari i impulsa la candidatura del Priorat a Patrimoni Mundial de la Unesco. El 2012 va formar part de la candidatura de la CUP a les eleccions al Parlament de Catalunya per Tarragona, ocupant el cinquè lloc de la llista electoral. Com a escriptora ha estat membre del col·lectiu Ofèlia Dracs membre de la junta de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana. El 2018 rep la Creu de Sant Jordi.

DATA

Dimecres 31 gen. 2024
Finalitzat

HORA

7:00 pm

Localització

La Fatal
c/Vallcalent, 65. 25006, Lleida
Tipus

Organitzador

La Fatal
Codi QR