Vallcalent 65 - 25006 Lleida

722 255 631

Presentació de “Lo que me contaron (1931-1939)” amb Rosario Fanlo

Rosario Fanlo conversarà amb Estanislau Fons sobre la seva primera novel·la sota el títol “Lo que me contaron (1931 – 1939)” (Con M de Mujer), un llibre que narra de manera testimonial els fets viscuts per una parella entre el començament de la Segona República i el final de la Guerra Civil.

Lo que me contaron (1931 – 1939)” descriu la història de resiliència d’una parella que festeja. Són d’origen humil així com ho són les seves respectives famílies que s’enfronten als successos ocorreguts des del començament de la Segona República aquell 14 d’abril del 1931, i fins a finals de la Guerra Civil, l’abril de 1939. Es tracta del relat dels fets des del punt de vista d’aquests protagonistes, que van explicar la seva experiència des de la por i la cautela als seus descendents. La trama reflecteix la vida quotidiana a la capital madrilenya abans i durant la guerra, en contrast amb l’ambient rural aragonès. El desenvolupament dels successos històrics més rellevants es mostra amb rigor, sense prendre partit per cap de les opcions i sense aportar un excés de dades.

Rosario Fanlo (Madrid, 19) ésdoctora en Ciències i Professora emèrita de la Universitat de Lleida. Especialista en Ecologia de pastos, ha participat en nombrosos projectes d’investigació i docència durant gairebé cinquanta anys en el seu camp professional. És també autora de treballs i capítols de llibres de la seva especialitat. La seva primera publicació fora de l’àmbit científic va ser el llibre de contes “Conviviendo con el intruso” (2022) sobre fets ocorreguts durant la pandèmia de la covid-19.  Ara ens presenta la seva primera novel·la, de caràcter històric.

DATA

Dimarts 23 gen. 2024
Finalitzat

HORA

7:00 pm

Localització

La Fatal
c/Vallcalent, 65. 25006, Lleida
Tipus

Organitzador

La Fatal
Codi QR