Vallcalent 65 - 25006 Lleida

722 255 631

Seminari – Matar el ciclop, amb Jordi V. Pou

La fotografia* com no te l’han explicada mai. Amb crim en directe inclòs.

Dirigit per: Jordi V. Pou, fotògraf.

Quan: Dissabte, 2 de març de 2024, de 10h a 18h. (Hi haurà una pausa de 2h per dinar)

ATENCIÓ: Aquest seminari es realitza a l’espai Ves a saber de Barcelona.

AGENDA MATÍ (10h – 13h)

Sessió 1 – De què parlem quan parlem de fotografia?

Sabíeu que, sense saber-ho, teniu Baudelaire i Steve Jobs dins del vostre cap? Que són veuetes persistents que us condicionen el quan i el perquè feu una foto?

Farem un recorregut històric imprescindible per entendre com la fotografia s’ha convertit en un dels llenguatges més universals. Per entendre perquè fem fotos als casaments però no als enterraments. Per entendre perquè tot un Nobel s’equivoca.

Sessió 2 – Fotografia i ficció.

La fal·làcia de la realitat com a concepte estretament vinculat a la imatge fotogràfica.

Fades, dissidents, animals fantàstics i fotos per satèl·lit. Farem un recorregut per la fotografia que qüestiona la fotografia, pas necessari per entendre que és imatge fotogràfica. Aquesta sessió és un alliberament, mai més veureu una fotografia de la mateixa manera.

AGENDA TARDA (15h – 18h)

Sessió 3 – Mirar la fotografia amb uns altres ulls. La fotografia com a eina creativa.

Jordi V. Pou us proposa un viatge per diversos dels seus projectes fotogràfics. Trencar fotos per alliberar-nos, l’apropiacionisme com a eina, els àmbits privats i la fotografia, el diari privat i públic alhora.

Sessió 4 – IA per a “dummies”.

Els models generatius d’imatge per intel·ligència artificial. La nova fotografia.

Assistim en directe al darrer acte de la realitat fotogràfica. El «momentum» d’un alliberament traumàtic que ha tardat gairebé dos-cents anys a arribar, però que no té marxa enrere. On som i perquè no us en podreu escapar.

Aquesta darrera jornada inclou el crim en directe.

* El curs no va de tècnica fotogràfica, tot el contrari. Si voleu portar càmera, la podeu portar, però la deixarem fora de la sala. El que explicarem no li agradaria gens.


Preu seminari: 80 €.

Hi ha l’opció de dinar (informal/càtering) de 13h a 15h al mateix espai del seminari.

Preu seminari + dinar: 95 €


Jordi Vicenç Pou i Jové, conegut com a Jordi V. Pou, neix a Lleida l’any 1968. Des dels anys 90 es dedica professionalment a la fotografia, treballant en àmbits molt diversos, des de la fotografia de premsa i documental a la docència, sense oblidar mai el seu treball més creatiu.

El seu treball se centra en la intersecció entre dos pols de treball ben definits. Per un costat, la voluntat expressa de cercar les seves imatges en la més estricta proximitat, en els espais més íntims i coneguts. Per altra banda, qüestionar-se els usos de la mateixa fotografia, cercant els seus límits, tant en l’aspecte més tècnic com en el vessant de la representació i el sentit. Els seus projectes més recents investiguen la interacció de la fotografia amb l’evolució tecnològica, treballant amb intel·ligència artificial per qüestionar els límits del llenguatge fotogràfic.

La seva obra forma part de col·leccions privades i públiques, destacant la Col·lecció Nacional de fotografia de la Generalitat de Catalunya i el fons d’art de l’Ajuntament de Lleida. El seu treball s’ha pogut veure nacionalment i internacionalment en exposicions individuals i col·lectives. Ha exposat en festivals com FotoEspaña, Panoràmic, Primavera Fotogràfica o Embarrat, i també en centres d’art com La Panera de Lleida o Arts Santa Mònica. Ha fet
conferències en festivals de fotografia com l’Embarrat o el Latitudes. A més, ha impartit cursos en universitats com la Menéndez Pelayo, la Pompeu Fabra o la Universitat de Lleida.

DATA

Dissabte 02 març 2024
Finalitzat

HORA

10:00 am

Preu

80€

Localització

Espai Ves a saber (BARCELONA)
c/de Còrsega, 371. Planta 6. 08037, Barcelona
Tipus

Organitzador

La Fatal
Codi QR