Vallcalent 65 - 25006 Lleida

722 255 631

Presentació de “No mataràs” amb Bernat Dedéu

El músic, filòsof i podcaster Bernat Dedéu presenta el seu primer llibre “No mataràs” (Fragmenta editorial), que s’emmarca en la sèrie dels Deu Manaments que reflexionen sobre el decàleg des d’una perspectiva actual i humanista.

No mataràs” parteix de l’episodi quan Déu anuncia a Moisès que no podrà alliberar els hebreus d’Egipte si no és fent ús de la força. Partint d’aquest comunicat, i assenyalant la incongruència respecte al manament «No mataràs» que Déu també dona al profeta, el filòsof Bernat Dedéu reflexiona sobre les conseqüències polítiques de l’assassinat. Segons Dedéu, es tractaria d’unes implicacions que trobaríem a la base dels grans pensadors contractualistes occidentals, com són Thomas Hobbes i Jean-Jacques Rousseau. Només l’home nietzschià, el llibertí i el suïcida s’escaparien del gran pacte que cadascú de nosaltres fa amb l’Estat: cedir-li la capacitat individual de matar per evitar la temptació d’aniquilar-nos els uns als altres. Una anàlisi filosòfica dels orígens de la pau social i d’aquest manament que avui dia gaudeix del màxim consens legal i ètic.

La sèrie Deu Manaments vol repensar els grans temes de la contemporaneïtat seguint el fil conductor del decàleg. Amb una mirada fonda i actual, responent a problemàtiques d’avui, lluny de qualsevol confessionalisme.

Bernat Dedéu (Barcelona, 1979) és filòsof i músic. Es declara fanàtic de l’òpera mozartiana en relació amb el pensament de la modernitat; del noucentisme i la filosofia d’Eugeni d’Ors, i de l’estètica musical. Ha fet un viacrucis pecuniari per la majoria de mitjans de comunicació d’aquest país. Actualment, dirigeix el pòdcast literari L’illa de Maians. 

DATA

Divendres 22 març 2024
Finalitzat

HORA

7:00 pm

Localització

La Fatal
c/Vallcalent, 65. 25006, Lleida
Tipus

Organitzador

La Fatal
Codi QR