Vallcalent 65 - 25006 Lleida

722 255 631

Presentació de “Ocàs i fascinació” amb Eva Baltasar

L’escriptora i poeta Eva Baltasar ens convida a conèixer la seva nova novel·la que porta per títol “Ocàs i fascinació” (Club editor).

Ocàs i fascinació” ens narra la història d’una jove que, per mitjà de les circumstàncies que l’envolten, es deixa portar en una caiguda als abismes que li descobrirà altres formes de viure. Primerament, la seva arrendatària la fa fora del pis on viu de males maneres. Més endavant, sense lloc on establir-se acabarà perdent també la seva feina, que tampoc era una meravella. On i què acabarà fent aquesta mena d’“heroïna”. Després del tríptic sobre la maternitat que l’ha fet mundialment coneguda, Eva Baltasar trastoca el nostre confort mental des d’un altre cantó, el del pacte social quan esdevé terrorista. La seva poesia canta la nit al ras, la inquietud de qui se sap invisible enmig de la ciutat. La seva lucidesa mostra el lloc on es toquen el crim i la devoció. I la seva nova novel·la va prenyada d’un conte on l’horror és la fada que pinta d’or el món.

Eva Baltasar (Barcelona, 1978) és llicenciada en Pedagogia i, abans d’escriure novel·les, ja havia publicat deu poemaris abans de posar-se a escriure novel·la:  Laia, Atàviques feres, Reclam, Dotze treballs, Medi aquàtic, Poemes d’una embarassada, Vida limitada, Animals d’hivern, Neutre i Invertida. Entre 2018 i 2022 va publicar el tríptic que l’ha donada a conèixer arreu del món: “Permagel” (2018), finalista del Médicis Étranger i guanyadora del premi Llibreter, va convertir-se immediatament en un d’aquells fenòmens literaris que expressen un canvi d’època. El 2020 va venir “Boulder”, guanyadora del premi Òmnium a la millor novel·la de l’any i finalista de l’International Booker Prize, i el 2022 “Mamut”. Les seves obres s’han traduït a l’alemany, l’anglès, el castellà, el danès, l’eslovè, el francès, el gallec, el grec, l’italià, el neerlandès, el noruec, el romanès, el portuguès i el turc. Eva Baltasar no ha abandonat la poesia: Nus Schiele (2021) es va gestar al mateix temps que les seves primeres novel·les.

DATA

Dimarts 12 març 2024
Finalitzat

HORA

7:00 pm

Localització

La Fatal
c/Vallcalent, 65. 25006, Lleida
Tipus

Organitzador

La Fatal
Codi QR