Vallcalent 65 - 25006 Lleida

722 255 631

Presentació del llibre “Cinco inviernos” de Olga Merino

“Cinco inviernos” relata els anys d’Olga Merino com a corresponsal a Moscou en plena caiguda de la URSS. El llibre té forma de diari íntim d’una jove periodista que, immersa en la cultura russa, persegueix el somni de ser escriptora, el prestigi com a periodista i l’amor; i alterna aquesta veu idealista en primera persona, amb una veu actual, reflexionant i analitzant la situació que es viu a Rússia avui en dia.

Des del desembre de 1992, poc després de l’esfondrament de la Unió Soviètica ara fa trenta anys, una jove Olga Merino preparava les maletes per instal·lar-se a Moscou, on va viure cinc hiverns durant un canvi d’època històric que va marcar un abans i un després en la seva vida personal.

Olga Merino va nàixer a Barcelona una tardor de mitjans dels anys seixanta. És llicenciada en Ciències de la Informació i té un màster en Història i Literatura Llatinoamericanes cursat al Regne Unit. Durant la dècada dels noranta es trasllada a Moscou com a corresponsal per al diari El Periódico. D’aquesta experiència va sorgir la seva primera novel·la, “Cenizas rojas”, que narra una fugida durant la caiguda de la Unió Soviètica i que va tenir un gran èxit entre la crítica. A aquella novel·la la van seguir XX i “Perros que ladran en el sótano”.

Les seves novel·ldes han estat traduïdes a l’italià, el neerlandès, l’anglès, el francès i el xinès. Amb la seva obra “La forastera” (Alfaguara, 2020), Merino ha estat guardonada amb diversos premis arreu de la geografia espanyola. Actualment és columnista de El Periódico i professora a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès.

DATA

Dimecres 02 febr. 2022
Finalitzat

HORA

7:00 pm

Localització

La Fatal
c/Vallcalent, 65. 25006, Lleida
Tipus

Organitzador

La Fatal
Codi QR