Vallcalent 65 - 25006 Lleida

722 255 631

“Periodisme, llibertat d’expressió i límits de l’humor” amb Miquel Bonet

Amb motiu de la presentació de “Periodisme de contacte” (La Segona Perifèria), l’autor del llibre, el periodista Miquel Bonet i, l’historiador de l’art Albert Velasco; debatran sobre ‘Periodisme, llibertat d’expressió i els límits de l’humor’.

Amb el seu verb insubornable, provocador, càustic i enginyós, “Periodisme de contacte” ha aconseguit elevar la crònica local a obra literària. Versàtil, en els articles i cròniques seleccionats, Bonet demostra que posseeix les armes per fer-se valer en totes les trinxeres del periodisme local: des del reportatge històric, econòmic i esportiu, fins a la crítica literària i gastronòmica, la crònica política i social o l’articulisme de safareig. Tot plegat, salpebrat d’excursos, elucubracions, pensaments i memòria personal. Però per sobre de tot, o al contrari, per sota de tot, com si fer-ho explícit fos motiu per ruboritzar-se, en la seva irreverència hi batega un amor i un respecte profund pel seu país —el triangle format per Tarragona, Reus i Cambrils— i pel seu ofici fins ara: el periodisme local, «la reducció del camp de batalla, el periodisme que fa mal, especialment a qui el practica».

Miquel Bonet (Reus, 1977) és escriptor i articulista. En el camp de la narrativa va publicar la novel·la El dia de l’escórpora, guanyadora del V Premi de Narrativa Marítima Josep Lluís Savall Vila de Cambrils 2014. El 2020 va guanyar el 33è Premi de Periodisme Mañé i Flaqué. Aquest 2022 ha guanyat la Beca Finestres d’Assaig. Actualment, és cap d’opinió de TarragonaDigital i CatalunyaDiari (d’on procedeixen la majoria d’articles i cròniques que conformen aquest volum) i col·labora al Quadern d’El País. Inexplicablement, en sis anys exercint de periodista local només ha rebut una demanda.

DATA

Dimecres 08 febr. 2023
Finalitzat

HORA

7:00 pm

Localització

La Fatal
c/Vallcalent, 65. 25006, Lleida
Tipus

Organitzador

La Fatal
Codi QR