Vallcalent 65 - 25006 Lleida

722 255 631

Presentació del llibre “Som dones, som lingüistes, som moltes i diem prou”

Conversa entre M.Carme Junyent i la periodista Rosa Peroy.

Publicat per Eumo editorial i coordinat per la prestigiosa lingüista M. Carme Junyent, el llibre recull les aportacions de 70 lingüistes en relació al debat sobre l’ús i l’abús del llenguatge inclusiu.

CONTRA LA DICTADURA LINGÜÍSTICA. Què significa incorporar la perspectiva de gènere en la manera d’expressar-nos? Sovint la perspectiva de gènere només emmascara una realitat que continua sent sexista i discriminatòria. I cada vegada més, és una imposició política que ningú no gosa discutir. Forçar la llengua per canviar la realitat només ens distreu de l’objectiu real: canviar el món perquè la llengua canviï. Carme Junyent i una setantena de dones lingüistes analitzen l’ús i l’abús del llenguatge suposadament no sexista i proposen alternatives, maneres de dir i maneres de fer, que responguin als canvis socials i reflecteixin la presència de tots en tots els àmbits de la vida.

CARME JUNYENT (Masquefa, Anoia, 1955) és lingüista i professora a la Universitat de Barcelona, on dirigeix el Grup d’Estudi de Llengües Amenaçades (GELA) i fa recerca sobre les llengües de la immigració a Catalunya. És autora d’una àmplia obra sobre la situació de les llengües del món i la diversitat lingüística.

DATA

Dijous 09 set. 2021
Finalitzat

HORA

7:30 pm

Localització

La Fatal
c/Vallcalent, 65. 25006, Lleida
Tipus

Organitzador

La Fatal
Codi QR