Vallcalent 65 - 25006 Lleida

722 255 631

Presentació dels “Contes filosòfics” de Voltaire amb Joan-Lluís Lluís

L’escriptor i traductor Joan-Lluís Lluí parlarà sobre l’edició dels “Contes filosòfics” (La Casa dels Clàssics de la Bernat Metge) de Voltaire. No us ho podeu perdre!

Els “Contes filosòfics” de Voltaire són un conjunt de vint-i-sis contes i novel·les breus de temàtica ben diversa que constitueixen les obres més llegides i editades del pensador, escriptor i enciclopedista francès. Escrits amb una llibertat que només es permetia en la correspondència personal, aquests contes reuneixen l’originalitat del pensador i el seu esperit satíric i crític amb la lluita infatigable que lliurava contra la superstició i el fanatisme religiós. Tots els neguits de Voltaire, totes les seves preocupacions i les seves «lliçons» de vida es troben en aquests escrits que, en forma de breus relats, ofereixen un retrat implacable de l’Europa del moment i de la naturalesa humana.

El volum ha estat prologat i traduït per l’escriptor, assagista i traductor rossellonès Joan-Lluís Lluís, que ha estat guardonat, entre d’altres, amb el Premi Sant Jordi, el Premi Òmnium a la millor novel·la de l’any i el Premi Joan Crexells de narrativa.

Joan-Lluís Lluís (Perpinyà, 29 de juny del 1963) és un novel·lista, poeta, traductor, assagista i columnista català que ha rebut diversos premis literaris, en particular el premi Sant Jordi per “Jo sóc aquell que va matar Franco” i el Premi Òmnium a la millor novel·la de l’any per “Junil a les terres dels bàrbars”. Té obres traduïdes en basc, castellà, francès i txec. També ha escrit textos de cançons, sobretot per al grup Blues de Picolat, però també per al Casellas Sextet Folk, Sol i Serena i Joanjo Bosk. I és coautor, juntament amb Pascal Comelade del ‘Manifest revulsista nord-català’.

DATA

Dimecres 05 jul. 2023
Finalitzat

HORA

7:00 pm

Localització

La Fatal
c/Vallcalent, 65. 25006, Lleida
Tipus
Codi QR