Vallcalent 65 - 25006 Lleida

722 255 631

Presentació del poemari “Domèstica maragda” de Gemma Casamajó i Solé

La poeta Gemma Casamajó presentarà el seu darrer poemari “Domèstica maragda” (Quaderns Crema) acompanyada en conversa per l’escriptora Àngels Marzo

Els poemes de “Domèstica maragda” revelen la intimitat de diferents dones: en les cases, les estances o fins i tot els objectes que habiten, l’autora hi troba empremtes incontestables de la seva idiosincràsia, a partir de les quals recrea tot un món d’absoluta complexitat. En els seus versos—precisos, incisius, d’una bellesa descarnada—, la llar esdevé l’espai de la feminitat per excel·lència, i l’aproximació poètica a la seva creació física i simbòlica suscita profundes reflexions sobre la vida domèstica, el valor de les cures, la sexualitat en la vellesa, el pes dels vincles afectius, l’omnipresència de la mort i la dimensió física del dol. Un testimoni extraordinari del poder de la paraula com a refugi del record en cerca d’una veritat eternament esquiva.

Gemma Casamajó i Solé (La Portella, 1974) és poeta, periodista i professora a la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona i a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès. Ha exercit de crítica literària, coordina el màster en Periodisme Literari, Comunicació i Humanitats i es dedica a l’escriptura i a la comunicació a la cooperativa l’Apòstrof. Ha publicat els reculls de poesia Bloc de notes (1999), premi Les Talúries, i Terra campa (2014), premi de poesia Jordi Pàmias.

DATA

Divendres 20 gen. 2023
Finalitzat

HORA

7:00 pm

Localització

La Fatal
c/Vallcalent, 65. 25006, Lleida
Tipus

Organitzador

La Fatal
Codi QR