Vallcalent 65 - 25006 Lleida

722 255 631

Presentació del llibre “Fronteres” de Vicent Partal

Amb motiu de la presentació del seu llibre “Fronteres” (Comanegra), el periodista i director del diari digital VilaWeb, Vicent Partal, ens portarà en un viatge fascinant a través de la història i els fets que han establert els límits de la cartografia mundial actual.

Les fronteres són punts clau de confluència cultural i de conflicte polític, de mixtura lingüística i de transformació històrica. Són un fenomen social magnífic i de lectura inesgotable. Resseguint el traç d’aquestes línies dibuixades sobre els mapes, ens endinsem en la història dels seus pobles de manera privilegiada. Vicent Partal ha viscut moments de gran transcendència periodística, i al seu llibre en deixa una bona mostra: Belfast, Moscou, Sarajevo, Hong Kong… Trenta-set capítols en què assistirem a l’esmicolament de la Unió Soviètica, als estralls de la guerra dels Balcans, al naixement de repúbliques i al renaixement de llengües oficialment extingides. 

Vicent Partal (Bétera, 1960) ha estat cofundador del setmanari El Temps i ha treballat en diversos mitjans escrits com el Diari de Barcelona, El Punt i La Vanguardia; i en altres mitjans audiovisuals com Televisión Española o Catalunya Ràdio. Com a reporter es va especialitzar en temes de política internacional i va cobrir esdeveniments com la caiguda del mur de Berlín, el cop d’estat en la Unió Soviètica i la guerra dels Balcans, entre altres. Actualment, apart d’escriure l’editorial de VilaWeb, col·labora amb els diaris Avui, El 9 Esportiu i Berria. Ha publicat diversos llibres, com “La revolta nacionalista a l’URSS” (Tres i Quatre, 1991), “Llibreta de Pequín” (Bromera, 2009) i “A un pam de la independència” (La Magrana, 2013). A més, ha estat guardonat amb diversos premis com el “Ciutat de Barcelona de Periodisme” i el “Premi Nacional de Periodisme”.

A “Fronteres”, Partal estén el mapamundi davant dels ulls del lector i n’assenyala les fronteres oficials per mostrar que aquestes línies arbitràries no són les úniques que governen la relació entre les comunitats humanes que formen el planeta.

DATA

Dilluns 04 abr. 2022
Finalitzat

HORA

7:00 pm

Localització

La Fatal
c/Vallcalent, 65. 25006, Lleida
Tipus

Organitzador

La Fatal
Codi QR