Vallcalent 65 - 25006 Lleida

722 255 631

Presentació de “Independència és revolució” amb Albert Botran

L’historiador i polític català, actual diputat de la CUP i militant de Poble Lliure Albert Botran, conversarà amb Andreu Vázquez, president d’Òmnium-Ponent, durant la presentació del seu darrer llibre titulat “Independència és revolució. La sobirania en un món en crisi” (3 i 4 edicions).

Albert Botran (Molins de Rei, 1984) va estudiar Història Comparada a la Universitat Autònoma de Barcelona i ha escrit diversos llibres sobre història moderna i contemporània de Catalunya. Ha treballat en una indústria gràfica, de repartidor, de tècnic a Òmnium Cultural i a les ruïnes d’Empúries. Militant de Poble Lliure i de la CUP, el 2009 va ser escollit membre del Secretariat Nacional de la CUP i va ser regidor de l’Ajuntament de Molins de Rei. En les eleccions al Parlament de Catalunya de 2015 va ser elegit diputat per la Candidatura d’Unitat Popular – Crida Constituent per la circumscripció de Barcelona.  Actualment, és diputat al Congrés espanyol.

La motivació del llibre “Independència és revolució” és refutar dues idees. La primera diu que la independència és una transició que es pot fer “de la llei a la llei”. La segona sosté que aquesta no té res a veure amb els canvis socials com la justícia social, l’ecologisme o el feminisme. O fins i tot que va en la direcció contrària d’aquests moviments emancipadors. És un llibre escrit amb la convicció que cal fer la revolució catalana i que això forma part del conjunt de canvis radicals que necessita el món per a sobreviure.

DATA

Dijous 08 set. 2022
Finalitzat

HORA

7:00 pm

Localització

La Fatal
c/Vallcalent, 65. 25006, Lleida
Tipus
Codi QR