Vallcalent 65 - 25006 Lleida

722 255 631

Clara Ponsatí presenta el seu llibre “Molts i ningú”

L’eurodiputada Clara Ponsatí visitarà La Fatal per presentar el seu llibre “Molts i ningú” (La Campana). L’exconsellera estarà signant exemplars i conversarà sense embuts amb els assistents sobre aquestes memòries i el seu exili.

Molts i ningú” és un embastat de memòries i altres històries què es pot llegir com una autobiografia: és la crònica d’una trajectòria vital i acadèmica molt rica i d’un compromís polític al llarg dels anys, i també el relat de primera mà d’un moment decisiu de la història recent -des del Primer d’Octubre fins al combat europeu dels exiliats- que convida a una reflexió de futur. Amb una evocació vivaç dels seus records familiars, l’autora converteix la narració del seu present, del seu passat i del de la seva família -començant pels besavis- en un autoretrat personal i col·lectiu, i ret un homenatge a la manera d’entendre, construir i viure aquest país de diverses generacions a través de la feina, la política, l’escola, la cultura i la llengua.

Clara Ponsatí és professora d’economia. Es va llicenciar a la Universitat de Barcelona (1980), va fer estudis de postgrau a la Universitat Autònoma de Barcelona (1982) i es va doctorar a la Universitat de Minnesota (1988), als Estats Units. Ha estat professora titular del Departament d’Economia de la Universitat Autònoma de Barcelona i investigadora de l’Institut d’Anàlisi Econòmica del Consell Superior d’Investigacions Científiques, centre que va dirigir entre el 2006 i el 2012. Entre el 2015 i el 2017 va estar al capdavant de l’Escola d’Economia i Finances a la Universitat de St Andrews, a Escòcia. També ha estat professora visitant a les universitats de Califòrnia – San Diego, Toronto, Georgetown i Cambridge. El juliol del 2017 va ser nomenada consellera d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya al govern de Carles Puigdemont, càrrec del qual va ser destituïda pels poders espanyols quan van intervenir la Generalitat el 27 d’octubre de 2017. Des d’aleshores viu a l’exili. Elegida diputada en les eleccions al Parlament del 21 de desembre d’aquell mateix any, renuncià a l’acta el gener del 2018. Va concórrer a les eleccions al Parlament Europeu del 2019 i és eurodiputada des del primer de febrer del 2020.

DATA

Dijous 28 set. 2023
Finalitzat

HORA

7:30 pm

Localització

La Fatal
c/Vallcalent, 65. 25006, Lleida

Organitzador

La Fatal
Codi QR