Vallcalent 65 - 25006 Lleida

722 255 631

Presentació de “Torturades” amb Gemma Pasqual Escrivà

L’escriptora i periodista Gemma Pasqual Escrivà presentarà el seu llibre “Torturades” (editorial Comanegra) en un acte per fer justícia a les vint-i-dues dones testimonis del terror a la comissaria de Via Laietana entre el 1941 i el 2019.

Torturades” és una crònica periodística que posa els pèls de punta. Un llibre per fer justícia i per no oblidar. La història de la comissaria de Via Laietana és fosca i opaca. Una història marcada per la por, el silenci i la impunitat. Però avui la por queda enrere, el silenci comença a trencar-se i la impunitat es combat. Perquè és ara o mai: ni por, ni silenci ni impunitat. Al llarg dels anys i fins al dia d’avui, una gran quantitat d’acusacions de tortura i violència policial planen sobre l’edifici deixant-hi una ombra espessa, i aquest llibre mira d’aclarir-la gràcies a la veu de les dones. Elles ens expliquen el que hi van viure; les seqüeles físiques i emocionals d’aquell tràngol i quina relació tenen amb el record. Són relats de dignitat i justícia. Testimonis contra l’oblit que trenen una crònica corprenedora del que no hauria d’haver passat mai.

Gemma Pasqual Escrivà (Almoines, València, 1967) és escriptora i periodista. Ha escrit una gran quantitat d’obres adreçades a infants amb èxits rotunds. Col·labora en diferents institucions i associacions de l’àmbit de la nostra llengua i cultura. També ho fa en diferents publicacions especialitzades en literatura. A Comanegra va publicar la seva primera obra per a adults, “Viure perillosament”, que va quedar finalista del Premi Llibreter 2020.

DATA

Dimecres 28 juny 2023
Finalitzat

HORA

7:00 pm

Localització

La Fatal
c/Vallcalent, 65. 25006, Lleida
Tipus

Organitzador

La Fatal
Codi QR